Wereldrecord verbroken in Bellewaerde

Bellewaerde LogoOp dinsdag 29 april is Bellewaerde-fan, Sam Clauw, begonnen aan de poging om het record langste rit in een pretparkattractie te verbreken. Gisteren heeft Sam het record verbroken door maar liefst 50 uur lang op de Piratenbootattractie in Bellewaerde te blijven zitten. Het Ieperse bedrijf R.T.S. Voice Data Video Communication stond garant voor de registratie van de recordpoging met observatiecamera’s. Het vorige Guinness World Record stond op 48 uur, 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd op een reuzenrad in Chicago.

‘Deze recordpoging was voor mij een zeer unieke ervaring!’ aldus Sam. ‘Het is toch wel een beetje zot om 50 uur op de piratenboot te zitten, maar ik ben zeer blij dat ik erin geslaagd ben het wereldrecord te verbreken. De nachten waren het zwaarst, maar met de hulp van heel wat vrienden, kennissen en het Bellewaerde personeel gingen de nachten gelukkig snel voorbij.’ Tijdens de recordpoging heeft Sam geld ingezameld om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden.

Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren. Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde kon Sam gesteund worden en de Amoerluipaarden gered worden wanneer met zich opgaf als donor en een bedrag te storten. In totaal is er door Sam 1280,72 euro opgehaald opgehaald voor de Amoerluipaarden. Bellewaerde heeft dit bedrag verdubbeld tot 2351,44 euro. Alle ingezamelde bedragen worden integraal doorgestort naar ALTA voor de projecten ter conservatie van de Amoerluipaarden.