Omzet Six Flags parken wederom gedaald

Six Flags logoOp 23 april heeft de Amerikaanse pretparkketen Six Flags de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2014 bekendgemaakt. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een slordige 61,2 miljoen dollar verlies geleden. De enige reden waarom je als aandeelhouder van Six Flags blij mag zijn is omdat er in het eerste kwartaal van 2013 62,5 miljoen dollar verlies is geleden door de pretparkketen, dat is dit jaar dus met een miljoen dollar teruggedrongen. Maar er zijn genoeg redenen tot zorgen.
In het eerste kwartaal van 2014 brachten 1,4 miljoen mensen een bezoekje aan één van de Six Flags parken. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2013 bezochten 1,8 miljoen mensen een Six Flags park, dat waren 525.000 bezoekers meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Six Flags denkt op logische wijze te kunnen verklaren waarom ze bezoekers zijn misgelopen in het eerste kwartaal van 2014. De keten wijt de bezoekersdaling aan het feit dat Pasen dit jaar in april viel en vorig jaar in maart. Daarom denkt Six Flags dat veel mensen hun bezoekje aan een attractiepark hebben uitgesteld.