Sam is halverwege zijn recordpoging in Bellewaerde

Bellewaerde LogoMomenteel zit Sam Clauw halfweg zijn recordpoging om het wereldrecord ‘langste rit in een pretparkattractie’ te verbreken. Na 25 uur schommelen op de Piratenboot is alles nog steeds in orde met Sam en heeft hij slechts 24 minuten pauze genomen. ‘Het was een lange koude nacht, maar nu gaat het terug beter. Een paar vrienden zijn mij komen vergezellen tijdens de nacht en brachten kersepitkussentjes mee om mij op te warmen.’ zegt Sam. ‘Ik zie het nog steeds volledig zitten en ga voor de 50 uur!’

Recordpoging
Gisteren om half elf is Sam gestart aan de wereldrecordpoging ‘langste rit in een pretparkattractie’.  Het huidige Guinness World Record staat op 48 uur, 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd door Clinton Shepherd op een reuzenrad in Chicago. Sam zal zijn recordpoging vestigen op de Piratenbootattractie in Bellewaerde en gaat meteen voor een rit van 50 uur.

Geldinzameling
Tijdens de recordpoging wil Sam geld inzamelen om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden. Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren. Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde kunnen mensen zich aanmelden als sponsor van de recordpoging en zo de met uitsterven bedreigde Amoerluipaarden redden.