Wild Water Kingdom bouwt zes nieuwe glijbanen

Dorney Park LogoHet Amerikaanse attractiepark Dorney Park in Allentown, Penssylvania gaat het waterpark Wild Water Kingdom uitbreiden met een aantal nieuwe glijbanen. Er komen drie nieuwe typen glijbanen: de Python Plummet, de Constrictor en de Boa Blasters. Samen dragen de zes glijbanen, elk gebouwd op dezelfde toren, de naam Snake Pit. Maar liefst 26 glijbanen
De nieuwe glijbanen zijn aangekocht vanwege het 30-jarige jubileum van Wild Water Kingdom en de bouwkosten van het project bedragen ruim acht miljoen dollar. Het waterpark bevat na de uitbreiding maar liefst 26 glijbanen! ‘Met deze grote uitbereiding willen we onze gasten een nog leuker zomers dagje uit bezorgen. De uitbereiding van het waterpark zorgt ervoor dat Dorney Park en Wild Water Kingdom dé ideale bestemmingen worden in het noordoosten van Amerika! Het is de perfecte plek voor zomers plezier.’ aldus Michael Fehnel van Dorney Park en Wild Water Kingdom. De Snake Pit zal eruitzien zoals op het plaatje hieronder te zien is.

De glijbanen
De Python Plummet bestaat uit drie verschillende glijbanen met een valluik erin. Bezoekers gaan op een plateau staan dat vervolgens naar beneden klapt. Bezoekers schieten dan bijna verticaal naar beneden. Het systeem is hetzelfde als bij de glijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell. De banen van de Python Plummet beginnen op 20 meter hoogte. Met een snelheid van bijna acht meter per seconde leggen de bezoekers de bochtige banen af waarna ze in de skimout belanden. De banen van de Python Plummet hebben elk een lengte van ongeveer 140 meter. De Constrictor is een hele bochtige glijbaan: er zitten maar liefst vier bochten van elk 360 graden in de baan. De baan is ongeveer 135 meter lang. De Boa Blasters bestaan uit twee glijbanen die bijna gelijk zijn. De banen lopen vlak langs elkaar en ze kronkelen als slangen om elkaar heen. De bezoeker legt op een één- of tweepersoonsband de race af tegen de bezoeker op de andere glijbaan. De Boa Blasters zijn volgens het attractiepark glijbanen voor de hele familie. Bouwupdate Momenteel is de parkeerplaats van het nog gesloten attractie- en waterpark een soort glijbanenkerkhof volgens Newsplusnotes. Overal liggen gekleurde onderdelen van de nieuwe glijbanen. Sommige onderdelen,waaronder die van de Boa Blasters, bevatten vrolijk gekleurde daylightrings. Deze gekleurde ringen geven een leuke extra dimensie aan de rit. Nog niet alle glijbanen zijn af maar toch is het plan om de Snake Pit deze zomer nog te openen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, er moet nog een hele hoop gebeuren.