Efteling klaar voor de zomer

Efteling logoOndanks dat de Efteling 365 dagen per jaar geopend is, blijft 1 april traditiegetrouw de start van het nieuwe attractieparkenseizoen. De afgelopen maanden heeft wildwaterbaan Piraña een flinke opknapbeurt gekregen en vandaag gaat de attractie weer open voor bezoekers. Vanaf vanavond is ook een nieuwe Aquanura show, De Tweede Efteling Symfonie, dagelijks in het park te zien. De komende periode kunnen bezoekers, geheel in het thema van Aquanura, een bijzonder grote kikker kussen op het Dwarrelplein tijdens een Wonderlijke Ontmoeting met Prinses Anura.

Vernieuwde Piraña
Op 18 mei 1983 werd de Piraña officieel geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De populaire attractie is de afgelopen maanden helemaal opgeknapt, met veel aandacht voor het thema: de Incacultuur. Ook zijn een aantal bijzondere toevoegingen gedaan. Zo staat bij de ingang een grote Incapoort en spuwen twee ‘afgodsbeelden’ water waarmee toeschouwers de gasten in de Piraña nat kunnen sproeien. Maar eens in de zoveel tijd wordt de kijker zelf nat!

Nieuwe Aquanura show
De derde grootste fontein ter wereld brengt na de succesvolle eerste jubileumshow van 2012 een nieuwe watershow: De Tweede Efteling Symfonie. De show is een 12 minuten durend muzikaal schouwspel in de Vonderplas van de Efteling. Waarbij meer dan 200 fonteinen met muziek, vuur en licht de bekende Efteling avonturen uitbeelden. Waaronder de 1001 nacht van Fata Morgana, de ronddraaiende kookpotten van Monsieur Cannibale en de spannende strijd tussen Joris en de Draak. De nieuwe watershow  is vanaf vandaag elke dag te zien aan het einde van een Efteling-dag.