Marielle van Aggelen nieuwe directeur Club van Elf

664_2_ClubVanElfMarielle van Aggelen is de nieuwe directeur van de Club van Elf, het samenwerkingsverband van de toonaangevende dagattracties en dierentuinen in Nederland. Van Aggelen, die deze functie combineert met het directeurschap van de Nederlandse Verenging van Dierentuinen, start officieel op 1 april in haar nieuwe rol. Van Aggelen is de opvolger van Jeff Bertus die per 1 januari afscheid nam van de Club van Elf.

De Club van Elf is blij met de benoeming van Van Aggelen: ‘Marielle is een kundige en ervaren directeur en heeft een hele mooie staat van dienst opgebouwd in de leisure-branche. Zij kent vanuit haar huidige rol en als bestuurslid van Gastvrij Nederland een groot aantal van de stakeholders van de Club van Elf. Ondanks dat de activiteiten van de Club van Elf en de NVD strikt gescheiden blijven is deze stap voor alle betrokkenen een win-win-situatie’, aldus Mascha van Till, Voorzitter van de Club van Elf.

Over de Club van Elf
De Club van Elf, opgericht in 1973, heeft ten doel de bevordering van de cultuursector dagtoerisme en dagrecreatie in Nederland, en de behartiging van de belangen van de leden die in deze recreatieve cultuursector werkzaam zijn. In haar veertigjarig bestaan heeft de Club van Elf hechte relaties opgebouwd met andere  overkoepelende organisaties zoals Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW, Gastvrij Nederland, Recron, en IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions.

Over Marielle van Aggelen
Marielle van Aggelen heeft na een studie Voorlichtingskunde en Communicatie als managing director gewerkt bij Fauna Film/Stockshot, een film- en televisieproductiebedrijf voor natuur en milieuprogramma’s. Vanaf 1994 heeft zij directiefuncties vervuld bij respectievelijk het Landelijk Bureau Windenergie, een nieuw opgericht bureau dat zich bezighield met de implementatie van windenergie in Nederland en de Stichting Nederland Schoon, een stichting die met steun van het bedrijfsleven het zwerfafval in Nederland bestrijdt en voorkomt. Beide organisaties moesten nieuw of weer opnieuw worden opgestart en in de markt gezet en hadden te maken met een achterban van het bedrijfsleven in Nederland, retail en gemeenten. Vanaf 2006 is zij directeur van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), een belangenorganisatie voor de 12 grootste dierentuinen van Nederland.