Badeendenrace Toverland levert 10.000 euro op voor Stichting Heppie

Attractiepark Toverland logoAttractiepark Toverland heeft het nieuwe parkseizoen op een bijzondere manier geopend. Maar liefst 5000 badeendjes werden vanmiddag meegevoerd met het kolkende water van wildwaterbaan Djengu River. De opbrengst van de race, 10.000 euro, werd geschonken aan Stichting Heppie, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het thuis moeilijk hebben.

Iedereen die het goede doel wilde steunen, kon vooraf voor € 2,- een eendje adopteren. Eendje nummer 613 finishte als eerste. De houder van dat adoptiebewijs krijgt een weekend Center Parcs voor vier personen. Maar de werkelijke winnaar van de race zijn natuurlijk de kinderen van Heppie. Na afloop van de race overhandigde Caroline Kortooms, directeur van Attractiepark Toverland, een symbolische cheque van € 10.000,- aan Nina Schmitz, directeur van Stichting Heppie. ‘Hiermee kunnen we veel kinderen een verblijf in het Heppie Hotel aanbieden en de aandacht geven die ze nodig’, reageerde Schmitz opgetogen. ‘Jullie maken echt het verschil.’

Stichting Heppie
Stichting Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen en jongeren in Nederland voor wie het niet meezit. Dit kan zijn omdat ze in armoede leven of omdat er sprake is van een stoornis zoals ADHD of autisme waardoor ze soms sociaal worden uitgesloten. Andere kinderen hebben jong al grote verantwoordelijkheden omdat hun ouders ernstig ziek of verslaafd zijn. Stichting Heppie heeft voor deze vakanties een eigen hotel in de bossen van Mierlo. Kinderen die hier verblijven krijgen gratis toegang tot Toverland. Afgelopen jaar kwamen via stichting Heppie ruim 400 kinderen naar het park.