Nieuwigheden Walibi Belgium

Walibi-Belgium-Logo-Liggend1Het pretparkseizoen van 2014 gaat ook voor Walibi Belgium weer bijna van start. Net als Walibi Holland opent Walibi Belgium ook officieel de deuren voor het publiek op zaterdag 5 april. Een nieuwe ride of een nieuwe gethematiseerde ride zoals Xpress: Platform 13 uit Walibi Holland staat bij Walibi Belgium wegens geldgebrek voorlopig nog niet op de agenda. Het park gaf vorig jaar al een hoop geld uit om de voormalige achtbaan Turbine om te toveren tot Psyké Underground. Maar in het park nabij Waver staan voor 2014 een wel aantal andere leuke dingen gepland. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder. 

Sprookjesachtig paasdoolhof
Allereerst organiseert Walibi Belgium in samenwerking met snoepfabrikant Kinder een evenement in de paasvakantie. Kinderen kunnen op zoek gaan naar raadsels en naar 10.000 paaseieren in een groot en sprookjesachtig doolhof. Het doolhof staat vol met konijnen, bloemen en grote paaseieren. Elke dag in de paasvakantie is het sprookjesachtige doolhof geopend van 13:30 tot 16:30. Het doolhof is te vinden tegenover de Tuf Tuf Club.

Walibi Connect
Nadat de Efteling en Heide Park al twee mobiele applicaties ontwikkeld hebben kondigde Walibi Belgium ook een app aan: Walibi Connect. Met deze app kunnen de bezoekers bijvoorbeeld de plattegrond, promoties of de actuele wachttijden in het park bekijken. Alle nodige info om een dagje Walibi Belgium perfect te plannen kan iedereen dus oortaan in z’n eigen broekzak vinden. Voor diegenen die niet over een smartphone beschikken bieden de nieuwe informatieschermen uitkomst. Ook hierop staan de actuele wachttijden en andere informatie vermeld.

Walibi’s Secret: een geheim dat bijna 40 jaar bewaard gebleven is
Als je altijd al benieuwd bent geweest hoe Walibi zijn huis eruit ziet kun je komend pretparkseizoen naar Walibi Belgium rijden. Het park heeft naar eigen zeggen het huis van de oranje parkmascotte geheim weten te houden en zal het nu eindelijk openen voor publiek. In het voormalige Fanta Play House is nu het huis van Walibi, genaamd Walibi’s Secret, gevestigd. In het huis van Walibi ontdekken bezoekers met behulp van een 3D-bril dat kangoeroes ook eten, slapen, hun was doen en zich amuseren zoals ieder normaal mens. Walibi’s Secret is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden en is dagelijks geopend van 14:00 tot en met 17:00.

4D-Cinema
Walibi Belgium heeft ook een eigen Cinema waarin de afgelopen drie jaar de 3D-film ‘Rokken Roll’ gedraaid heeft. Het park nabij Waver vond het klaarblijkelijk tijd voor iets nieuws en komt met een nieuwe toevoeging voor de film Rokken Roll. Komend seizoen voegt het park live acteurs toe aan de Cinema. Deze acteurs installeren zich volgens Looopings.nl aan het plafond van de bioscoopzaal. Tijdens de voorstelling voeren ze diverse stunts uit en laten ze dingen naar beneden vallen. Het dragen van een 3D-bril blijft in de Cinema wel verplicht.