Bouwupdate Zumanjaro: Drop of Doom

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_De bouw van ’s werelds hoogste vrijevaltoren ‘Zumanjaro: Drop of Doom‘ in Six Flags Great Adventure is bijna voltooid.
Met een grote hijskraan worden de laatste onderdelen in positie gebracht. De vier allerlaatste baanonderdelen liggen nog op de grond te wachten tot ze gemonteerd worden. De drie gondels en de vier laatste baanonderdelen worden binnenkort geplaatst. 

Over Zumanjaro: Drop of Doom
Vorig jaar augustus werd al aangekondigd dat Six Flags Great Adventure wilde beginnen met de bouw van de 126 meter hoge vrijevaltoren. Zumanjaro: Drop of Doom wordt tegen de achtbaan Kingda Ka aan geplaatst. Zumanjaro bestaat uit drie naast elkaar geplaatste torens met daarop elk een wagentje. Het omhoog takelen van de wagentjes duurt 30 seconden. Tijdens de tien seconden durende val bereikt het wagentje snelheden van 144 kilometer per uur!