Heide Park presenteert Flug der Dämonen game

Heide Park logoBlijkbaar was een Flug der Dämonen flashmob nog steeds niet genoeg voor het Duitse Heide Park. Het park in Soltau doet er werkelijk waar alles aan om de nieuwe achtbaan Flug der Dämonen te promoten bij het publiek. Er zijn inmiddels achttien verschillende YouTube-filmpjes over deze nieuwe Wing Coaster verschenen. En vandaag maakte Heide Park in een persbericht bekend dat er ook een Flug der Dämonen game te downloaden is in de Appstore. Binnenkort is de game ook in de Google Play store te downloaden, geheel gratis uiteraard. Kijk, daar houden wij Hollanders van! De game gaat het waarschijnlijk stukken beter doen dan de discriminerende apps van de Efteling…

Spelmakers hebben de gehele achtbaan virtueel nagemaakt en in een game gestopt. De game is bedoeld voor de fans die niet kunnen wachten tot ze in real life in de Wing Coaster kunnen stappen. Op volle snelheid raast de speler voorbij het stationsgebouw van de Zwitserse Bobbaan of langs de Transylvanische torens langs de track. De speler moet door zijn vinger van links naar rechts, omhoog en omlaag te bewegen allerlei obstakels tijdens de rit ontwijken. Afhankelijk van de afgelegde afstand ontvangt de speler een soort demonische runen als beloning. High Scores kunnen met andere spelers gedeeld worden gedeeld via Facebook en Twitter. ‘De gameplay en de uitgebreide verlichting- en misteffecten zijn uniek!’ vertelt Matt Powell, designer van de game. ‘Tijdens het ontwikkelen van de game was ons team continu gefocust gericht op de demonische thematisering van Duitslands eerste Wing Coaster.’

Over Flug der Dämonen
Eind augustus 2013 werd de officiele aankondiging voor een nieuwe achtbaan gedaan vanuit Heide Park: ‘Het Duitse attractiepark Heide Park opent in 2014 een nieuwe Wing Coaster van Bolliger en Mabillard.’ De rit verloopt als volgt: vanaf de liftheuvel start de rit met een halve looping, waarna de trein door een 360-graden bocht gaat en vervolgens  door een 90-graden bocht langs een grote muur vliegt. Bezoekers die de nieuwe Wing Coaster bezoeken zullen tijdens het ritje geen seconde rust krijgen, zo beschrijft projectmanager Thorsten Berward het baanverloop. Je wordt met een vier keer zo harde kracht in je stoel geperst. Van dit achtbaantype zijn er slechts acht op de hele wereld, en maar twee achtbanen in Europa.

In het themagebied ‘Transylvanie‘ kun je de nieuwe attractie tussen allerlei andere spannende attracties vinden. De Duitse Wing Coaster beslaat een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, is 772 meter lang, 40 meter hoog, behaalt snelheden van 100 km per uur, kent G-krachten van meer dan 4 en de achtbaan heeft het Duitse attractiepark als klap op de vuurpijl zo’n 15 miljoen euro gekost. En mochten er veel belangstellenden zijn; wanneer de attractie zijn volledige capaciteit van twee treinen benut, kunnen 1060 mensen per uur een ritje maken in de Vlucht van de Demonen. Let op: hiervoor moet je wel minstens tien jaar en tussen de 1,40 en 1,95 meter lang zijn.