Onderhoudsmanager Ton Merkx is geen winnaar

Walibi Holland logoBij Walibi Holland was onderhoudsmanager Ton Merkx halverwege januari genomineerd voor de titel Maintenance Manager van het jaar 2014. Met deze titel beloont de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) samen met i-Maintain de manager die de duidelijkste visie op onderhoud heeft omgezet in een resultaatgericht beleid. Gisteren vond de prijsuitreiking plaats in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam. Helaas heeft Merkx de verkiezing niet gewonnen, zo meldt het NVDO. De prijs ging naar een kandidaat van AkzoNobel: Johan Wolt.

De jury zei het volgende over Ton Merkx: ‘Het verbeterklimaat wordt vanaf de basis door Merkx’ eigen mensen bepaald. Door het toepassen van tactisch overleg worden de verbetervoorstellen integraal beoordeeld op haalbaarheid, veiligheid en efficiency. Merkx is een kennisgericht manager en staat voor waarborging van die kennis binnen zijn teams. Hij is constant bezig om verbreding van de aanwezige kennis operationeel te maken in vernieuwing en modificatie. Heel normaal voor Merkx dat dit in gezamenlijkheid gebeurt. Een ambitie kan je eenmaal niet in je eentje waarmaken.’ Zonder Merkx had Walibi Holland zichzelf nooit zo technisch kunnen ontwikkelen. Merkx wordt de Technisch Architect genoemd.

Merkx heeft ruim 30 jaar ervaring met onderhoudswerkzaamheden in attractieparkenland. Hij geeft bij Walibi Holland leiding aan een team van 40 vaste medewerkers. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor personeel dat voor specifieke klussen wordt ingehuurd. Zo liet Walibi Holland deze winter de achtbaan Goliath opnieuw schilderen en daarvoor was de hulp van een speciaal bedrijf ingeschakeld. Volgens Merkx staat veiligheid voorop. Niet alleen voor het personeel, maar zeker ook voor de gasten. Want uiteraard moeten Merkx en zijn technische dienst er voor zorgen dat tijdens het openingsseizoen de attracties zo min mogelijk ten prooi vallen aan storingen en andere defecten.