Euro Attractions Show 2014 komt naar Amsterdam

LogoDe jaarlijkse beurs voor de Europese attractieparken-branche, de Euro Attractions Show (EAS), zal dit jaar in Nederland plaatsvinden. In het RAI Exhibition and Convention Centre in Amsterdam zullen van 23 tot en met 25 september 2014 de nieuwste ontwikkelingen voor parken en andere grote publieksevenementen gepresenteerd, maar in verschillende workshops en seminars ook besproken worden. De EAS wordt georganiseerd door de IAAPA, de wereldwijde overkoepeling van attractieparken en de toeleverende industrie. Op dit moment is er al meer standruimte geboekt in vergelijking met eerdere edities, zodat de show in Amsterdam de grootste in de geschiedenis belooft te worden. De verwachting is dat er meer dan 8.500 bezoekers uit 80 landen naar de EAS komen.

EAS opnieuw in Amsterdam
De EAS wordt georganiseerd door het Europese kantoor van de IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions en vindt elk jaar in een ander Europees land. ‘In 2009 waren we reeds in Amsterdam en het was een van onze beste beurzen. Zeker gelet op de vele projecten in het noordwesten van Europa is het niet meer dan logisch dat we terugkeren naar de Nederlandse hoofdstad.’ aldus Karen Staley, Vice-President van IAAPA Europe.

EAS is de serieuze kant van ‘fun’
Tijdens de EAS is het RAI Exhibition and Convention Centre het trefpunt van de 8,6 miljard Euro omvattende leisure- en attractie-industrie in Europa (IAAPA Europe Economic Impact Study). Meer dan 380 bedrijven zullen op de beursvloer hun nieuwste producten aanprijzen. Het aanbod zal uiteenlopen van toegangs- en informatiesystemen tot achtbanen, van opblaasbare attracties tot klimtoestellen, van show- en filmapparatuur tot bewegende poppen en van drankautomaten tot virtual reality-spellen. De beurs is dus met name interessant voor grote en kleine attractieparken, waterparken, zwembaden, dierentuinen, aquaria, speelpaleizen, musea, kermissen, grote winkelcentra, casino’s, speelhallen, speeltuinen en andere publieksevenementen. De beursvloer is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend, op donderdag tot 16.00 uur.

Educatie-programma
Nieuwe ontwikkelingen in de branche zullen niet alleen op de beursvloer te zien zijn, maar ook in verschillende seminars besproken worden. Zo is er een educatie-programma voor jonge managers en zullen de laatste ontwikkelingen op het vlak van technologie, veiligheid, evenementen, parkbestedingen, personeelsmanagement, waterparken en indoorspeeltuinen door vertegenwoordigers van vooraanstaande parken en organisaties besproken worden. Ook zijn er deze dagen verschillende netwerk-events en kan deelgenomen worden aan een tour langs enkele Nederlandse attracties waar men een kijkje achter de schermen kan nemen.