Flug der Dämonen flashmob

Heide Park logoOnze oosterburen kunnen er wat van. Heide Park doet er alles aan om de nieuwe achtbaan Flug der Dämonen te promoten bij het publiek. Er zijn inmiddels achttien verschillende YouTube-filmpjes over deze nieuwe Wing Coaster verschenen. Blijkbaar was men in Soltau nog niet tevreden met promotie rondom de nieuwe attractie. Om nog wat meer ‘erlebnis’ rondom de Flug der Dämonen te creëren werd er onlangs op het treinstation van Hamburg een flashmob georganiseerd. Ongeveer 40 dansers verrasten de Hamburgse reizigers met een demonisch getinte dans. Bekijk hieronder het filmpje van de flashmob.

Over Flug der Dämonen
Eind augustus 2013 werd de officiele aankondiging voor een nieuwe achtbaan gedaan vanuit Heide Park: ‘Het Duitse attractiepark Heide Park opent in 2014 een nieuwe Wing Coaster van Bolliger en Mabillard.’ De rit verloopt als volgt: vanaf de liftheuvel start de rit met een halve looping, waarna de trein door een 360-graden bocht gaat en vervolgens  door een 90-graden bocht langs een grote muur vliegt. Bezoekers die de nieuwe Wing Coaster bezoeken zullen tijdens het ritje geen seconde rust krijgen, zo beschrijft projectmanager Thorsten Berward het baanverloop. Je wordt met een vier keer zo harde kracht in je stoel geperst. Van dit achtbaantype zijn er slechts acht op de hele wereld, en maar twee achtbanen in Europa.

In het themagebied ‘Transylvanie‘ kun je de nieuwe attractie tussen allerlei andere spannende attracties vinden. De Duitse Wing Coaster beslaat een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, is 772 meter lang, 40 meter hoog, behaalt snelheden van 100 km per uur, kent G-krachten van meer dan 4 en de achtbaan heeft het Duitse attractiepark als klap op de vuurpijl zo’n 15 miljoen euro gekost. En mochten er veel belangstellenden zijn; wanneer de attractie zijn volledige capaciteit van twee treinen benut, kunnen 1060 mensen per uur een ritje maken in de Vlucht van de Demonen. Let op: hiervoor moet je wel minstens tien jaar en tussen de 1,40 en 1,95 meter lang zijn.