Gardaland huldigt bedenkers Prezzemolo Land

Gardaland logoHet Italiaanse attractiepark Gardaland breidt komend seizoen uit met een nieuw themagebied genaamd Prezzemolo Land. Om de komst van het nieuwe themagebied te vieren benoemde Gardaland onlangs de bedenkers van Prezzemolo Land tot ereburgers van Prezzemolo Land. Compleet met drijvende replica van het grote speelkasteel in Prezzemolo Land, een middeleeuwse optocht en middeleeuwse muziek werden de drie bedenkers verrast aan de voet van het Gardameer.

Vader Fabio Busato, zijn dochters Elisa van elf en dochter Martina van zes wonnen vorig jaar een wedstrijd van Gardaland. De uitdaging was om een nieuwe toevoeging voor het park te bedenken. Om de drie bedenkers te bedanken besloot Gardaland om ze op wel heel exclusieve wijze te verrassen. De nietsvermoedende bedenkers werden hiervoor in de haven van de stad Sirmione uitgenodigd. Eenmaal daar werden ze verrast door een 50 meter lange boot met daarop een levensgrote replica van het speelkasteel in Prezzemolo Land. De boot voer onder begeleiding van middeleeuwse muziek langzaam de haven van Sirmione binnen.

Guinness World Records
Daarnaast was er nog een team van 100 mensen, geheel gekleed op middeleeuwse wijze. Alle 100 artiesten huldigden de familie Busato geheel in stijl tot ereburgers van Prezzemolo Land. Na de huldiging werden er vanaf de boot nog gekleurde ballonnen opgelaten om de festiviteiten af te sluiten. Uiteraard was parkmascotte Prezzemolo zelf ook aanwezig bij de ceremonie op de boot. De actie met de boot was zelfs zo groot dat de jury van Guinness World Records het officieel bestempelde als de grootste marine-scenografie ooit in elkaar gezet op een Italiaans meer.

Over Prezzemolo Land
Het kleurrijke themagebied brengt een ode aan de groene parkmascotte Prezzemolo. Prezzemolo Land heeft als thema de middeleeuwen. Daarnaast speelt het element water ook een belangrijke rol. Prezzemolo Land is speciaal ingericht voor de kleinere bezoekertjes van Gardaland. Zo kan met onder meer een middeleeuws speelkasteel, waterspelletjes, springende fonteinen en waterglijbanen vinden in het 1000 m2 grote gebied.

Aan de ouders van de kinderen is ook gedacht want er is in Prezzemolo Land gratis WiFi beschikbaar. Prezzemolo Land is het tweede themagebied voor kleine kinderen in Gardaland. In 2001 opende het themagebied Fantasy Land, wat ook toegespitst was op kinderen. In Fantasy Land is onder meer een grote boom met daarin het huis van parkmascotte Prezzemolo te vinden. Daarnaast staat er bijvoorbeeld een observatietoren en een monorail. Prezzemolo Land moet op 1 april 2014 openen voor het publiek.