Europa-Park presenteert in 2014 volop nieuwigheden

Europa ParkEuropa-Park opent op 5 april de poorten voor een nieuw seizoen. Bezoekers worden dit 39ste zomerseizoen getrakteerd op talloze nieuwigheden in Duitslands grootste attractiepark. Er is opnieuw flink geïnvesteerd in nieuwe attracties, shows en evenementen. Meer dan 500 decorateurs, vormgevers, technici en andere vaklui leggen momenteel de laatste hand aan deze nieuwigheden, waaronder de grootste indoor-attractie uit de geschiedenis van Europa-Park: Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys. Deze week is bekend gemaakt dat deze attractie in de loop van dit voorjaar in gebruik zal worden genomen.

Bezoekers gaan in Arthur in het Koninkrijk van de Mininmoys op reis door een gigantisch micro-kosmos. Zij zweven over en door de wereld van de Minimoys. Dit zijn twee millimeter grote wezentjes, bekend uit de gelijknamige animatiefilm Arthur en de Minimoys. Hun prachtige leefwereld is op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker onder meer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes zo groot als olifanten.

EP_Arthur_Ride_Teaser_Painting_Original_VolleBreite_Extend
Europa-Park staat bekend om zijn liefde voor detail. Om ook bij Arthur weer de hoogste kwaliteit te kunnen bieden, en nieuwe ideeën in te voegen die tijdens de bouw zijn ontstaan, is besloten de attractie in plaats van bij de start van het seizoen, nu in de loop van het voorjaar te open te stellen. Een exacte datum is nog niet bekend. Behalve deze wereldwijd unieke zweefvlucht, bestaat de attractie ook uit een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

In het park zijn bovendien nog andere toevoegingen gedaan: een extra speeltuintje  en nieuwe rotspartijen voor de Tiroler waterbaan. Naast de meer dan 100 attracties staat er ook in 2014 dagelijks weer zo’n zes uur show op het programma. De 250 artiesten uit binnen- en buitenland zullen de bezoekers op het ijs, in de arena, in de theaters, maar ook op de straten en pleinen, onvergetelijke momenten laten beleven. Nieuw dit jaar zijn de ijsshow Surpr’Ice in the Jungle en de variétéshow Rhapsodie.

Ook de musicalshow rondom de Zweedse groep ABBA krijgt vanaf 26 april een vervolg: Waterloo reloaded. In het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan Silver Star vindt dit seizoen de expositie Into Extremes plaats. Autoliefhebbers met een fascinatie voor snelheid zullen hun hart ophalen bij het zien van de tentoongestelde AMG Mercedessen. Daarna kan men snelheid zelf ervaren tijdens een ritje in de Silver Star: met 130 kilometer per uur over de baan razen.

De evenementenkalender is ook in 2014 weer goed gevuld. Enkele highlights: vanaf 15 juni vinden de live-uitzendingen van het populaire tv-programma ‘Immer wieder sonntags’ plaats, op 26 juli is het park tot middernacht geopend en elke maand zijn er themafeesten rondom de gepresenteerde landen. Halloween start op 27 september. Tijdens de Horror Nights kunnen bezoekers weer testen hoe moedig ze zijn. Europa-Park is in het zomerseizoen van 2014 geopend van 5 april tot en met 2 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen).