The Lost Temple – Movie Park Germany

Movie Park Germany logoMovie Park Germany had in juni 2012 aangekondigd een nieuwe achtbaan te zullen openen in 2014. In september 2012 werd dit plan al weer van de baan geveegd. De reden hiervoor was volgens Movie Park een ‘verandering in de investeringsstrategie’. Gelukkig voor de fans heeft het park toch nog bekendgemaakt dat er in het voorjaar van 2014 een nieuwe attractie, genaamd The Lost Temple, opent. Deze naam werd pas geleden onthuld. De attractie wordt een spannende expeditie met dinosaurussen in de hoofdrol. De bouwkosten van het project bedragen zo’n vijf miljoen euro. 

De evolutie heeft stilgestaan
‘Bij opgravingen in ons park zijn gigantische overblijfselen uit de oertijd gevonden én een 700 meter diepe schacht. In de donkere diepte zal in het voorjaar van 2014 een opzienbarend geheim worden blootgelegd. Ga mee met deze Movie Park expeditie, zij aan zij met een gerenommeerde Britse archeoloog op zoek naar een lang vergeten beschaving. Maar voorzichtig, in de diepte onder het park heeft de evolutie stilgestaan.’
zo staat er op de website van Movie Park Germany. The Lost Temple neemt de bezoekers mee op een ondergrondse expeditie. In deze fictieve wereld staat een mysterieuze tempel van enkele duizenden jaren oud. Samen met een wereldberoemde archeoloog gaan de bezoekers op expeditie door de tempel.

23 meter lang
Plots verdwijnt de wetenschapper waardoor de bezoekers ineens deel uitmaken van een grootse reddingsactie waarbij ze dinosaurussen en andere gevaren moeten trotseren. Het belooft een behoorlijk spannende rit te worden. Alle dingen gebeuren tijdens de rit om de expeditiebus heen. Op een ovaal beeldscherm van 23 meter lang worden speciale ‘made in Hollywood’ effecten geprojecteerd. Deze effecten moeten de expeditie voor de bezoeker zo echt mogelijk maken. In grote lijnen zal The Lost Temple vergelijkbaar zijn met King Kong 360 3-D in het Universial Studios Park in Hollywood. In deze attractie neemt men eveneens plaats in een bus die vervolgens een tunnel binnenrijdt.

Pirates of the Caribbean
De 360-graden film voor attractie werd speciaal ontwikkeld voor Movie Park Germany door filmbedrijf RIVA Digital uit Californië. Zij zijn onder andere bekend van animaties uit films Pirates of the Caribbean en Jumanji.  De 360-graden film moet met behulp van zeven projectoren op een 23 meter lang scherm verschijnen, om de bezoekers heen. De wagentjes waarin de bezoekers zitten bewegen tijdens de rit met de filmbeelden mee. Het Britse bedrijf Simworx levert het de techniek voor de rit. Algemeen directeur Wouter Dekkers is alvast erg tevreden deze attractie te mogen voorstellen aan het grote publiek. ‘We combineren 4D-effecten met een 360-graden beeldscherm. In de zogenaamde ‘Immersive Tunnel’ verdwijnen de grenzen tussen werkelijkheid en fictie. Op deze manier kom je als bezoeker midden in het avontuur terecht en beleef je het met al je zintuigen.’ zegt directeur Wouter Dekkers.

Bouwwerkzaamheden
De bouwwerkzaamheden op het 2500 vierkante meter grote terrein nabij de hoofdingang, waar eerst de Movie Magic hallen stonden, zijn momenteel nog in volle gang. De attractie moet immers in het voorjaar al openen. ‘Vanaf maart wordt het spannend op de bouwplaats. Vanaf dan begint de attractie namelijk vorm te krijgen doordat alle elementen één geheel zullen vormen. Daar is een hele tijd voor nodig geweest aangezien de werkzaamheden reeds in de zomer van 2013 gestart zijn. Vorig jaar hebben we al een miljoenenbedrag geïnvesteerd in onze kinderverkeersschool ‘Teenage Mutant Ninja Turtles – License to drive’. Wij zijn ervan overtuigd dat ook ons nieuwe project bij de bezoekers van het Movie Park, van jong tot oud, in de smaak zal vallen.’ vertelt Dekkers.