Cedar Point krijgt inderdaad SlingShot

Cedar PointEen paar weken geleden kwam het bericht naar buiten dat het Amerikaanse attractiepark Cedar Point een vergunning had aangevraagd voor de bouw van een SlingShot-attractie. Deze grote katapult moet bijna 110 meter hoog worden en de bezoekers met een snelheid van bijna 100 km per uur de lucht in schieten. Recentelijk is bekendgemaakt dat deze attractie er ook daadwerkelijk gaat komen, zo meldde Coaster-net.com.

De Australische firma Funtime zal de SlingShot aan Cedar Point leveren. De firma is onder andere bekend van de nieuwe Sky Screamer die momenteel in Six Flags New England wordt gebouwd. De SlingShot wordt vlakbij de achtbaan Gemini gebouwd. Jason McClure van Cedar Point zegt: ‘Deze toevoegingen laten zien dat we toegewijd zijn in onze manier van het aanbieden van plezier voor het hele gezin. Met 72 attracties waarvan zeventien achtbanen, drie kindergebieden en verschillende shows biedt Cedar Point vermaak voor het gehele gezin aan.’ Over de bouwkosten en de opening van de nieuwe attractie is helaas nog weinig bekend.