Exclusieve backstage tour Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn logoHelaas is het pretparkseizoen nog niet begonnen. Maar bij het team van Rocky de Bever begint de stemming er steeds beter in te komen. Daarom werd er besloten eens een kijkje achter de schermen te nemen bij een attractiepark. Wat doen de attractieparken in de wintermaanden? Welke nieuwigheden staan er voor komend seizoen op de agenda? Met deze vragen besloten we een attractiepark op te zoeken. De keuze viel op het uitnodigende en knusse Avonturenpark Hellendoorn. Afgelopen zomer was het team van Rocky de Bever ook al eens te gast bij Avonturenpark Hellendoorn om een uitgebreide report te schrijven. Lees snel verder om te bekijken hoe ons bezoek deze keer is verlopen!

Nieuwe kleuren
Op dinsdag 25 februari, precies een half jaar na ons zomerbezoek, hebben we Avonturenpark Hellendoorn weer bezocht. Er wachtte ons een gastvrij ontvangst door woordvoerster Marloes van Rooijen. We kregen een uitgebreide rondleiding door het hele attractiepark aangeboden. Tijdens de rondleiding was goed te zien dat er nog hard geklust werd aan diverse attracties. Zo werd bijvoorbeeld de monorail rood geverfd en de Dino Sky Pedalo ging van een bruine naar een felgroene kleur. De nieuwe kleuren vielen bij ons erg in de smaak, het oogt lekker frisjes en modern. Tevens werden de wagentjes van bijvoorbeeld de zwanenmolen en de truckersbaan opnieuw geverfd. De geverfde wagentjes van de zwanenmolen waren zelfs al voor het grootste gedeelte teruggeplaatst!

All-inclusive
Daarnaast kregen we te horen dat het Avonturenpark, net zoals Speelstad Oranje, ook all-inclusive plannen had voor het seizoen van 2014. Van Rooijen vertelde ons dat gasten in 2014 een all-inclusive upgrade kunnen kopen. Men koopt dan naast het gewone ticket een upgrade. In deze upgrade zitten een lunch, een snackje in de vorm van een ijsje en een warm en koud buffet inbegrepen. Al deze maaltijden kunnen genuttigd worden in het restaurant nabij de hoofdingang. Ideaal dus om het dagje uit compleet te maken. Volgens van Rooijen gaat de prijs van een all-inclusive upgrade rond de € 12,50 liggen. Avonturenpark Hellendoorn heeft ook plannen om het restaurant na sluitingstijd van het park nog open te stellen voor publiek van buitenaf. Dan wordt het dus een echte openbare horecagelegenheid.

Enkel regenwater
Er werden natuurlijk nog vele andere werkzaamheden in het park verricht om Avonturenpark Hellendoorn weer startklaar te maken voor het nieuwe seizoen. Zo konden we goed zien dat de baan van de Jungle Monster grondig schoongemaakt werd. In het restaurant lagen de gondels van de Tarantula Magica opgeslagen en er slingerden door het hele park wagentjes van de Rioolrat en de Tornado. Bij de Dombomolen werd het hout grondig geschuurd en kijken naar de Sungai Kalimantan en de Wild Waterval was op zich ook een vreemd gezicht aangezien er geen water in de baan of in het bassin stond. Nouja enkel regenwater dan… De glijbanen in het slidepark, dat vorig jaar geopend is, lagen er eveneens wat treurig bij aangezien hier ook veel blad en regenwater in lag.

Nieuwe show en interview
Van Rooijen verklapte ons alvast wat over de nieuwe stuntshow die komend seizoen zijn intrede gaat doen. Dit wordt een show met trampolines en een hoge muur waar de acrobaten tegenop lopen. De diverse acrobaten, tevens afkomstig van dezelfde firma als van de high dive stuntshow van afgelopen seizoen, voeren halsbrekende toeren uit tussen hemel en aarde. Voor wie meer wil weten over de lay-out van de nieuwe show, de show is vergelijkbaar met deze act van Cirque du Soleil. Als laatste hebben we Van Rooijen in een interview gevraagd naar de nieuwigheden er voor het komende seizoen op de agenda van Avonturenpark Hellendoorn staan. Ben je benieuwd naar de gehele planning voor het komende seizoen? Bekijk dan het gehele interview hierboven!

WinningSunday: Win vrijkaarten voor Avonturenpark Hellendoorn!
Avonturenpark Hellendoorn gaf ons middels deze backstage tour een leuk extraatje weg. Maar jullie worden ook niet vergeten, Avonturenpark Hellendoorn wil het publiek namelijk ook wat geven. Daarom mogen wij namens Avonturenpark Hellendoorn twee vrijkaarten weggeven. Deze kaarten zijn het gehele seizoen van 2014 geldig. Wat moet je doen om deze kaarten te winnen? De prijsvraag in onze special WinningSunday beantwoorden! Mail ons het goede antwoord via prijsvraag@rockydebever.nl en wie weet sturen wij jou deze twee vrijkaarten op! Inzenden kan nog tot en met 16 maart. Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze andere prijsvragen, reports en nieuwtjes? Volg ons dan op Twitter of like ons op Facebook.