Bouwupdate III Banshee in Kings Island

Banshee logoDit is al weer de derde bouwupdate van het Amerikaanse attractiepark Kings Island en haar nieuwe achtbaan Banshee. Begin augustus 2013 kondigde het park aan dat er een nieuwe achtbaan gebouwd zou worden. Dit werd meteen een achtbaan van spectaculair formaat. 18 april wordt deze langste inverted coaster ter wereld geopend voor het publiek. Tot die tijd wordt er nog flink geklust en dat laat het attractiepark aan iedereen weten. Inmiddels staat de Facebookpagina van Kings Island vol met foto’s van de bouwwerkzaamheden. Ook Rocky de Bever volgt de bouw van de Banshee op de voet.

1650 personen
Op 23 januari liet het attractiepark in een video zien dat het laatste stuk rails van de track gemonteerd werd. Hiermee was de bouw van de track voltooid. 12 februari kondigde Kings Island via Twitter en via Facebook aan dat de nieuwe treintjes voor de Banshee gearriveerd waren. De treintjes zijn zwart en hebben gele schouderbeugels. Momenteel worden de treinen op de baan gemonteerd, uiteraard onder de rails. In totaal komen er drie treinen onder de baan te hangen. Elke trein heeft vier zitjes naast elkaar waardoor er een capaciteit van 28 personen ontstaat. Hiermee komt de maximale capaciteit per uur op 1650 personen uit. Bekijk ook onze andere bouwupdates van de Banshee: nummer I en II.

Over de Banshee
Deze ‘longest inverted coaster in the world’ zal door de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard worden gebouwd. Met de bouw van de Banshee zal een bedrag van ruim 18 miljoen euro gemoeid zijn. De Banshee zal met 1260 meter de langste inverted achtbaan ter wereld worden en is qua lengte vergelijkbaar met de Goliath in Walibi Holland. Daarnaast zal de achtbaan hoogtes van 51 meter en snelheden van bijna 110 kilometer per uur bereiken. De rit duurt ongeveer twee minuten en 40 seconden. Ook bijzonder: de baan bevat maar liefst zeven inversies. Kings Island geeft aan dat de hoogte en de loopings de achtbaan uniek maken. Banshee wordt de vijftiende achtbaan van Kings Island en de tweede achtbaan Bolliger & Mabillard in het park.