Sky Scream in Holiday Park

Holiday Park logoIn augustus 2013 maakte het Duitse Holiday Park, onderdeel van de Plopsa-parken, bekend dat er een nieuwe spectaculaire achtbaan genaamd Sky Scream zou komen in 2014. Het betreft een magnetisch gelanceerde achtbaan. De Amerikaanse firma Premier Rides zou bouw van deze acht miljoen euro kostende attractie verzorgen. In april van dit voorjaar moet de Sky Scream openen. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en de bouw van de Sky Scream verloopt vrij vlot. Daarom besloot Holiday Park afgelopen dinsdag een persconferentie te houden. Allerlei belangstellenden kregen het laatste nieuws rondom deze attractie te horen. Tevens werd de thematisering bekendgemaakt. Benieuwd naar meer? Lees dan gauw verder!

Superwirbel
Helaas moest Duitslands eerste inverted coaster de Superwirbel na ruim 30 jaar trouwe dienst gesloopt worden omdat de Sky Scream op diezelfde plaats komt te staan. De Superwirbel opende in 1979 en werd ontwikkeld door de, wie kent het niet, Nederlandse firma Vekoma. De Superwirbel kende twee inversies en behaalde een maximale snelheid van 80 k/m per uur. Uit alle macht probeerde de organisatie van Holiday park de achtbaan nog te redden door hem te koop aan te bieden voor bijna een half miljoen euro. Maar er heeft zich geen koper gemeld. Helaas pindakaas dus voor de liefhebbers; weg met de Superwirbel. Op 31 oktober 2013 viel het doek voor de attractie. Daarna is de klassieker met de grond gelijk gemaakt.

Een goede investering
In het Amerikaanse park Six Flags Discovery Kingdom staat al een soortgelijke achtbaan genaamd Superman Ultimate Flight. Deze achtbaan is een groot succes. Of de nieuwe achtbaan de trouwe fans tevreden kan stellen is nog maar de vraag natuurlijk. Holiday Park sloopt hiermee wel een stukje geschiedenis van het park. Erg jammer vinden de vele fans. Toch denkt Holiday Park dat ze een goede investering hebben gedaan. ‘De bouw van deze attractie is een verdere stap in de ombouw van het park. We zijn blij met de komst van deze nieuwe attractie, waarop achtbaanfans lang gewacht hebben. Het is een mooie aanvulling voor het park.’ aldus Bernd Beitz van Holiday Park.

Recordtempo
De Sky Scream wordt een compacte baan waarin verschillende elementen elkaar in recordtempo opvolgen. De baan is 50 meter hoog, bevat één interversie en kent een topsnelheid van 100 k/m per uur. De twee treinen worden met behulp van een magnetisch lanceersysteem afgeschoten en racen daarna zowel voor als en achteruit over de baan. Een ritje duurt ongeveer een minuut. Het meest bijzonder is de slowmotion, een langzame draaiing door de twisted heartline roll op bijna 50 meter hoogte. Wie benieuwd is naar de laatste beelden kan het fotoalbum op de Facebookpagina van Holiday Park in de gaten houden. De opening van de Sky Scream staat momenteel gepland op 12 april 2014.

Lekker griezelen
Holiday Park maakte afgelopen dinsdag middels een persconferentie het thema van de Sky Scream bekend: griezelig. De achtbaan komt in een griezelige omgeving, compleet met zombies en andere enge wezens. Het gebied rondom de Sky Scream krijgt hetzelfde griezelthema. Zo komen er onder andere een eetgelegenheid en een toiletgebouw in griezelstijl. De aanbouw van dit gethematiseerde gebied verloopt echter wel in fasen, verspreid over een aantal maanden. Pas volgend jaar is het hele gebied naar wens gethematiseerd. Bekijk hieronder de meest bijzondere foto’s rondom de Sky Scream.