Bouwupdate waterpark Six Flags over Georgia

Six Flags over Georgia logoHet is tijd voor weer een bouwupdate uit één van de dertien Six Flags parken. Vorige keer stond Six Flags New England met de bouwupdate van de SkyScreamer in de spotlights. Deze keer krijgt het park Six Flags over Georgia de hoofdrol in het artikel. Dit attractiepark krijgt er dit jaar namelijk een gloednieuw waterpark genaamd Hurricane Harbour bij. In augustus 2013 werd dit al aangekondigd. Vandaag de dag kunnen we eindelijk kiekjes laten zien over hoe de bouwwerkzaamheden verlopen.

300.000 liter
Het waterpark is het grootste project in de geschiedenis van het inmiddels 46 jaar oude attractiepark. En dat is niet voor niets want het nieuwe waterpark belooft naar eigen zeggen spectaculair te worden. Hurricane Harbour moet een tropisch waterparadijs worden, compleet met palmbomen en een gigantisch golfslagbad van 3500 vierkante meter. Om je het even voor te stellen: er past ruim 300.000 liter water in het golfslagbad. Toegang tot dit waterpark zit bij de entreeprijs van het attractiepark zelf inbegrepen. Een apart kaartje kopen is dus niet nodig.

Vier waterglijbanen
Ook komen er diverse waterglijbanen in het waterpark te staan. Vier stuks om precies te zijn. Daarvan zijn er twee stuks trechterglijbanen. De waterglijbaan Tsunami Surge is de grootste van de vier en tevens een trechterglijbaan. Hier kan men met rubberen bootjes vanaf.  Voor de kinderen is er de waterspeeltuin Paradise Island met daarin honderden interactieve waterelementen. De opening van Hurricane Harbour laat helaas nog even op zich wachten. Pas eind mei 2014 gaat Six Flags over Georgia het waterpark openen voor het publiek.