Disneyland Parijs presenteert Ratatouille-attractie

disneyland_paris_logoHet was al een tijdje bekend eindelijk is het vandaag op de aandeelhoudersvergadering in Cinemagique van het Walt Disney Studio’s Park per promotievideo aangekondigd: komende zomer krijgt Disneyland Parijs er een nieuwe attractie bij! Het wordt een darkride genaamd Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, in het Engels simpelweg afgekort tot Ratatouille the Ride. De attractie zal gebaseerd zijn op de Disneyfilm Ratatouille, een film uit 2007 waarin de kleine rat Remy in de Franse hoofdstad uitgroeit tot een heuse chef-kok met een eigen restaurant.

Zo klein als een rat
Naast Toy Story Playland in het Disney Studio’s Park komt de ingang naar de attractie. Via een Parijs’ gethematiseerd pleintje waar onder meer een winkeltje, bankjes en toiletten staan, kom je bij de wachtrij van de attractie terecht. Deze ingang is uiteraard ook gebouw in Parijse stijl. In de wachtrij schijnt men een schitterend uitzicht over Parijs te hebben, bezoekers lopen als het ware over de daken van de Franse hoofdstad. Eenmaal in de attractie krimpen de bezoekers tot het formaat van een rat. In één van de 36 gethematiseerde rattenwagentjes, met de capaciteit van zes personen, rijdt de bezoeker door de attractie. Ze betreden onder ander het restaurant van de kleine Remy.

Moderne technologie
De attractie zal voorzien zijn van de laatste moderne techonologie waaronder LPS (Local Positioning System), trackless ride technologie en 3D-projectie! Bezoekers krijgen speciale 3D-brillen op om de 3D-projecties aan de binnenkant van een grote koepel waar de bezoekers in zitten te kunnen zien. In de attractie zullen ook gigantische Audio-Animatronics komen, zodat de bezoeker pas echt het idee krijgt gekrompen te zijn tot de grootte van een rat. Al met al komen de bouwkosten neer op zo’n 150 miljoen euro. Komende zomer wordt de attractie geopend. De precieze openingsdatum is nog niet bekend.