Europa-Park organiseert voetbalclinics met John de Wolf

Europa ParkSamen met ex-profvoetballer John de Wolf organiseert Europa-Park in de meivakantie een tweetal voetbalclinics. ’s Ochtends leer je nieuwe trucjes, passen en scoren en ’s middags kun je uit je dak gaan in het grootste attractiepark van Duitsland. De trainingen zijn voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar, voor beginnende én meer geoefende spelers.

Iedereen die tijdens de komende meivakantie de voetbalkwaliteiten wil bijschaven, kan hiervoor terecht in Europa-Park. Onder leiding van John de Wolf worden bij het grootste attractiepark van Duitsland op maandag 28 en dinsdag 29 april twee leerzame voetbaltrainingen gegeven. Op het programma staan onder meer nieuwe trucjes, passen, passeren en scoren. Iedereen kan deelnemen, het maakt niet uit hoeveel jaren je voetbalt. Er wordt serieus getraind maar plezier is minstens zo belangrijk. De trainingen vinden plaats van 9.00 tot ongeveer 13.00 uur. Aansluitend hebben alle deelnemers gratis entree in Europa-Park. Hier bevinden zich meer dan 100 attracties en shows.

John de Wolf verzorgt samen met enkele assistent trainers de clinics. Na zijn voetbalcarrière bij o.a. Sparta, Feyenoord en het Nederlands Elftal , is de Wolf tegenwoordig werkzaam als trainer en voetbalcommentator. De laatste jaren heeft hij al op diverse plaatsen in binnen- en buitenland met succes dergelijke clinics voor jeugdspelers gegeven. Onlangs bezocht John met zijn gezin Europa-Park: ‘Eerlijk gezegd kende ik Europa-Park nog niet, maar we zijn met z’n allen meteen enthousiast geworden. Vooral de kids vinden de elf achtbanen geweldig.  Ook als je er niet zo van houdt, zoals ik, dan zijn er nog zoveel andere dingen te doen. Zoveel attracties hebben we in geen enkel ander park gezien. Mijn kinderen kunnen niet wachten om weer terug te gaan.’

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Het park beschikt over vijf themahotels, een Camp Resort en een camping. Ook als men niet overnacht in accommodatie van Europa-Park kan men deelnemen aan de trainingen. Twee volwassenen en twee kinderen overnachten al voor 88 Euro per nacht in een tipitent en voor 231 Euro per nacht in een van de themahotels.

Men kan ervoor kiezen om één ochtend of beide ochtenden mee te trainen. Per training bedragen de kosten 24,50 Euro, dit is inclusief parkbezoek en een leuk aandenken. Ouders zijn welkom als publiek, maar kunnen ook met hun voetbaltalenten afspreken in het  attractiepark.