Ankor Wat komt naar PortAventura

PortAventura logoCrisis in Spanje? Niet voor het attractiepark nabij Salou, want vanaf 11 april is het Spaanse attractiepark PortAventura weer een prachtige attractie rijker. Om de bezoekers wat verkoeling te geven in het mediterraanse klimaat heeft het park besloten om een nieuwe waterattractie in huis te halen. Het gaat om een interactieve en spannende splashbattle met junglethema genaamd Angkor: Adventure in the Lost Kingdom. Deze splashbattle is geïnspireerd op het spectaculairste en grootste religieuze bouwwerk op aarde: de hindoeïstische Ankor Wat tempel uit Cambodja. Nog iets spectaculairs: met het in huis halen van deze attractie vestigt het park een record. Het is met 300 meter namelijk de langste splashbattle in Europa!

Uiteraard hoort er ook nog een verhaal bij deze attractie. Het is de bedoeling dat de bezoekers vanuit de tempel per boot op een expeditie gaan. In één van de veertien boten bevaart de bezoeker de rivier door de jungle. Tijdens de tien minuten durende rit komt men langs allerlei wilde dieren zoals tijgers en slangen. Met het waterkanon moeten deze dieren uitgeschakeld worden. Ook komen de avonturiers langs een jungledorp waar gevaarlijke doelen onschadelijk gemaakt worden. Tot slot zijn er nog andere hindernissen. Mensen langs de kant van de rivier kunnen de avonturiers natmaken, om nog maar te zwijgen over de avonturiers in de andere boten.

Het wordt één groot watergevecht daar in Spanje. Kortom, deze attractie belooft een waar spektakel van grootse omvang te worden. De bouwwerkzaamheden zijn al in volle gang. Dat moet ook wel want de attractie opent al op 11 april dit jaar. Voor de bouw van de attractie is maar liefst een hectare grond vrijgemaakt, zodat men de Aziatische jungle zo goed en gedetailleerd mogelijk na kan maken. De splashbattle heeft een capaciteit van 700 personen per uur en wordt gebouwd door de Duitse firma Mack Rides. Angkor: Adventure in the Lost Kingdom, of Aventura en el reino perdido op z’n Spaans, komt in het Chinese themagebied van PortAventura te liggen. Dat is vlakbij de hoogste achtbaan van Europa: Shambhala.