Bouw Sky Screamer van start gegaan

Six Flags New England logoOnlangs is men in Six Flags New England begonnen met de bouwwerkzaamheden voor ’s werelds hoogste swing ride. De betonnen fundering is inmiddels gestort. Voor de bouw van deze 258 ton zware en 120 meter hoge ride zijn onder andere meer dan 5000 manuren en 43 betonwagens nodig. Komende zomer opent de onlangs aangekondigde swing ride. Deze nieuwe attractie, genaamd Sky Screamer, wordt geleverd door de Australische fabrikant Funtime.

Funtime bouwde al eerder soortgelijke ‘Star Flyers’ in andere Six Flags parken, waaronder Six Flags St. Louis, Six Flags Over Texas en Six Flags Discovery Kingdom, maar geen enkele van deze Star Flyers is zo hoog als die in Six Flags New England. Wel gaan alle Star Flyers even hard: met 70 k/m per uur worden er 32 bezoekers per rit de rondte in geslingerd. Tijdens de klim naar boven draait de attractie om zijn eigen as heen. Bezoekers genieten tijdens deze klim van een prachtig uitzicht over de Conncticutrivier en de skyline van New England. ‘Bij nacht zal de attractie nog meer in het oog springen door de vele lampjes.’ volgens Jennifer McGrath van Six Flags New England. Wie alvast benieuwd is naar deze vliegervaring kan de soortgelijke Vertical Swing in Wunderland Kalkar opzoeken. Helaas is die ‘maar’ 58 meter hoog.