Heeft Walibi Holland beste monteur van Nederland?

Walibi Holland logoBij Walibi Holland is onderhoudsmanager Ton Merkx genomineerd voor de titel Maintenance Manager van het jaar 2014, dat maakte Omroep Flevoland vandaag bekend. Merkx is samen met nog twee andere onderhoudsmonteurs, een van Heinz en een van Akzo Nobel, in de race voor de titel Maintenance Manager 2014. Met deze titel, eigenlijk een soort wedstrijd, beloont de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) samen met i-Maintain de manager die de duidelijkste visie op onderhoud heeft omgezet in een resultaatgericht beleid.

Merkx heeft inmiddels al ruim 30 jaar ervaring met onderhoudswerkzaamheden in attractieparkenland. Hij geeft bij Walibi Holland leiding aan een team van 40 vaste medewerkers. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor personeel dat voor specifieke klussen wordt ingehuurd. Zo liet Walibi Holland deze winter de achtbaan Goliath opnieuw schilderen en daarvoor was de hulp van een speciaal bedrijf ingeschakeld. Volgens Merkx staat veiligheid voorop. Niet alleen voor het personeel, maar zeker ook voor de gasten. Want uiteraard moeten Merkx en zijn technische dienst er voor zorgen dat tijdens het openingsseizoen de attracties zo min mogelijk ten prooi vallen aan storingen en andere defecten.

Het uitkiezen van de winnaar van de wedstrijd gaat niet zomaar. Want op diverse onderdelen binnen het vakgebied wordt de prestatie van de kandidaat beoordeeld. Financiële resultaten, visie en missie zijn daar voorbeelden van. Maar ook aan het verbeteringsklimaat en onderhoudsvormen worden waarderingen gegeven. De leiding van de genomineerde wordt geïnterviewd, de medewerkers worden gehoord en uiteraard wordt er gekeken naar veilig werken binnen de organisatie. Uiteindelijk wordt de winnaar van de wedstrijd op 20 maart 2014 bekendgemaakt door de jury. Ach en mocht Merkx niet winnen, Walibi Holland is gezien hun onderstaande Tweet in ieder geval trots op Merkx.

Tweet Maintenance Manager