ThrowbackSunday: Disneyland Parijs 2008 II

disneyland_paris_logoVandaag is het tijd voor het negende deel van de wekelijkse rubriek ThrowbackSunday. Afgelopen keren waren Walibi World 2008Gardaland 2005, Attractiepark Slagharen 2010Walibi World 2010Avonturenpark Hellendoorn 2012, Walibi Belgium 2013Walibi Holland 2013 en Disneyland Parijs 2008 I aan de beurt. Ditmaal staat het tweede deel van Disneyland Parijs 2008 in de spotlights. Vorige week was er in verband met een technische storing geen ThrowbackSunday special, maar wees niet getreurd want vandaag een extra lang artikel!

Vandaag gaan we wederom terug naar Disneyland Parijs in 2008, naar tijden dat het park nog in betere staat verkeerde dan tegenwoordig het geval is. In 2008 was het park nog een vooraanstaand park in Europa; meer dan 15 miljoen bezoekers brachten in 2008 een bezoekje aan Disneyland Parijs. In 2008 bestond Disneyland Parijs vijftien jaar en dat werd destijds groots gevierd met vuurwerk, parades en versieringen in het park. Vooral het kasteel van Doornroosje en de Mainstreet waren prachtig verlicht en versierd.

Bumperklevers
Zoals in dit filmpje goed te zien is waren er een ook hele hoop shows te zien in het park. Van autocoureurs tot Tarzan en de Lion King. Vooral de stuntshow met de auto’s was spectaculair. De vrije plaatsen waren niet meer aan te slepen gedurende het seizoen. Het was ook een afwisselende show met veel vuur, vuurwerk, achtervolgingen, gewaagde sprongen en vooral verbluffende stuurmanskunst. Motoren mochten natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze show. Rakelings scheerden de voertuigen keer op keer langs elkaar heen en al bumperklevend reden auto’s op twee wielen achter elkaar aan.

Simba, Timon en Pumba
Ook de show van de Lion King en de Tarzanshow waren prachtig. Hier ging het niet zo zeer om de stunts maar meer om de kostuums. De kostuums waren, vooral bij de Lion King, prachtig gemaakt. De dieren van de jungle en de dieren van de Afrikaanse savanne kwamen zo echt tot leven. Ook de dans en de zang in beide shows waren leuk om naar te kijken. Het waren echte familieshows; jong en oud zat vol verwondering te kijken naar de acteurs op het podium. De grappige en herkenbare Disneykarakters als Simba, Timon en Pumba maakten het echt helemaal af. Ja mensen, dat waren nog eens shows zoals wij die graag zien in attractieparkenland. Prestaties van de bovenste plank!

Indiana Jones
Ook te zien in het filmpje van deze ThrowbackSunday: de achtbaan van Indiana Jones and the Temple of Doom. Sinds 1993 siert deze achtbaan het Franse park nabij Parijs. De kleine achtbaan, gebouwd door Intamin, is 600 m lang en 15 m hoog. De attractie is gebaseerd op de tweede film van de Indiana Jones reeks. Tijdens de rit in een mijnkarretje wanen de bezoekers zich in een doldwaze achtervolging. Om de spanning en sensatie nog wat op te hogen reden de achtbaantreintjes tussen 2000 en 2004 achteruit. Hiervoor moest wel de halve attractie verbouwd worden, anders was de rit niet comfortabel genoeg.

Helaas daalde hierdoor de populariteit van de attractie waarop besloten werd de treinen weer vooruit te laten rijden. Wie zin heeft gekregen om deze achtbaan eens uit te proberen moet helaas nog een tijdje geduld hebben. Inmiddels is deze attractie sinds 7 januari tijdelijk gesloten vanwege onderhoud. De achtbaan wordt voor de helft gesloopt en vervolgens weer opgebouwd met duurzamere materialen. Dit alles om de veiligheid van de attractie te kunnen garanderen. Naar verwachting opent de achtbaan eind mei van dit jaar weer.

De wondere wereld van Disney
Kortom: een bezoekje aan Disneyland Parijs is voor veel mensen een magische mijlpaal in het leven. Er word door heel veel kinderen, en stiekem ook door volwassenen, naar dit moment toegeleefd. Veel mensen die Disneyland Parijs hebben bezocht deden dit niet vanwege de vele attracties maar vanwege de sfeer die in het park hangt. De wondere wereld van Disney komt nergens in Europa zo goed tot zijn recht. Ervaar een klein beetje van deze magie via onze foto’s en filmpjes.