Heide Park toont video nieuwe Wing Coaster

Heide Park logoWie is er na aanleiding van het afgelopen bericht benieuwd geworden naar Duitslands eerste Wing Coaster? Liefhebbers wees niet langer getreurd want vanaf heden hoef je niet meer naar Heide Park om een ritje in de nieuwste achtbaan te maken. Vandaag heeft het Duitse Heide-Park namelijk gewoon een filmpje van de nieuwe Wing Coaster op de Youtubepagina gezet!

Zoals in het afgelopen artikel al is gezegd is de nieuwe Wing Coaster, beter bekend als Flug der Dämonen, nog niet helemaal klaar voor de grote opening die eind maart gepland staat. Zo is bijvoorbeeld de thematisering nog niet helemaal klaar. Daarnaast moet de attractie nog aan diverse technische controles en testritten onderworpen worden voordat TÜV Süd de attractie in maart goed kan keuren. In de nieuwe video is onder andere te zien hoe de eerste onbemande testrit verloopt onder het toeziend oog van TÜV Süd. Vanuit verschillende perspectieven, zowel onride als offride, is de nieuwe attractie te bewonderen. Het ziet er zo op het eerste gezicht allemaal prachtig spannend en spectaculair uit. Kijken dus!

In het themagebied ‘Transylvanie‘ kun je de nieuwe attractie tussen allerlei andere spannende attracties vinden. De Duitse Wing Coaster beslaat een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, is 772 meter lang, 40 meter hoog, behaalt snelheden van 100 km per uur, kent G-krachten van meer dan 4 en de achtbaan heeft het Duitse attractiepark als klap op de vuurpijl zo’n 15 miljoen euro gekost. Wanneer de attractie zijn volledige capaciteit van twee treinen benut, kunnen 1060 mensen per uur een ritje maken. Let op: hiervoor moet je wel minstens tien jaar en tussen de 1,40 en 1,95 meter lang zijn.