El Toro benoemd tot beste houten achtbaan

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_El Toro is de beste houten achtbaan van heel Amerika. Althans, volgens de twee volgende partijen: attractieparkenexpert Arthur Levine en de Amerikaanse website about.com. Zij hebben onlangs via internet de houten achtbaan uit Six Flags Great Adventure uitgeroepen tot de beste houden achtbaan van heel Amerika. Levine zegt: ‘Hoe geweldig is de El Toro? Het is misschien wel de beste achtbaan onder alle houten en stalen attracties. De eerste keer dat ik in de attractie ging was ik verbluft door de medogenloze en grote hoeveelheid airtime. Ik denk dat iedereen datzelfde gevoel zou hebben!’ aldus Levine.

De 1,3 kilometer lange houten achtbaan bereikt hoogtes van 55,2 meter een topsnelheid van 112,7 k/m per uur. Deze monsterattractie is gebouwd in 2006 door de Zwitserse firma Intamin. Intamin heeft ook de Goliath in Walibi Holland gebouwd. Een ritje in de El Toro duurt bijna twee minuten. Naast de El Toro worden ook achtbanen als Kingda Ka en Nitro aangeprezen door Levine. Deze achtbanen zijn volgens hem ook stuk voor stuk recordbrekers. Voor iedereen die staat te springen om in deze attracties te gaan: vanaf 12 april is Six Flags Great Adventure weer geopend.