Europa-Park: recordaantal bezoekers in 2013

Europa ParkGisteren sloot Europa-Park de poorten van het winterseizoen en daarmee kan men de balans over 2013 opmaken. Duitslands grootste attractiepark vestigt opnieuw een record: men mocht afgelopen jaar bijna 5 miljoen mensen verwelkomen. Op de succesvolle winteropenstelling kwamen zo’n half miljoen mensen af. Ook steeds meer bezoekers uit de Benelux weten de weg naar het park te vinden. Dat aantal stijgt al enkele jaren op rij met gemiddeld 20% per jaar.

Europa-Park beleefde in 2013 het succesvolste jaar in de geschiedenis van het park. Ondanks de vele regendagen in het voorjaar, registreerden de tellers bij de ingang van het park uiteindelijk een recordaantal bezoekers. Opnieuw behoort Europa-Park tot een van de best bezochte parken van Europa. Opvallend was de stijging voor de winteropenstelling, maar ook de groei uit Zwitserland, Frankrijk  en de Benelux. Aan de hotelbalie mocht men meer Fransen en Belgen begroeten.

De mijlpaal van 5 miljoen bezoekers is binnen bereik en zal zeker in 2014 gehaald worden als de nieuwe attractie ‘Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys‘ in gebruik wordt genomen. Bezoekers worden hierin meegenomen op reis door een gigantisch micro-kosmos. In deze gloednieuwe attractie zweven de bezoekers over en door de wereld van de Minimoys. Dit zijn 2 millimeter grote wezentjes, bekend uit de animatiefilm “Arthur en de Minimoys” van topregisseur Luc Besson. Hun prachtige leefwereld is in Europa-Park op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker ondermeer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes zo groot als olifanten.

“Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” wordt de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3) en opent op 5 april haar deuren. De totale investering van deze toevoeging bedraagt zo’n twintig miljoen Euro. Natuurbeleving speelt niet alleen in, maar ook buiten de attractie een belangrijke rol. De attractie ligt verscholen in een groene omgeving en na het oversteken van twee kabbelende beekjes bereikt men de toegang van een 15 meter hoge koepel. Hierin ontmoet men tijdens een zweefvlucht naast reuzeninsecten, zo’n 50 Minimoys-characters tussen de 850 gigantische klaprozen en grassprieten. In de koepel bevindt zich ook nog een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.