Wing Coaster Heide Park krijgt eindelijk naam

Heide Park logoVandaag heeft het Duitse attractiepark Heide Park eindelijk de naam van de nieuwe Wing Coaster bekendgemaakt: Flug der Dämonen oftewel Vlucht van de Demonen. Vorig jaar augustus werden de plannen voor het bouwen van deze spectaculaire Bolliger & Mabillard achtbaan al bekendgemaakt. Om het woord spectaculair nog wat verder te benadrukken: van dit type achtbaan zijn er slechts acht op de hele wereld, waarvan twee in Europa. Eind maart is Europa nog een exemplaar rijker want de achtbaan zal al op 29 maart feestelijk geopend worden. Tijd voor een bezoekje aan Heide Park?

Maar voordat het zo ver is moeten er nog wel een aantal dingen gebeuren. Zo is bijvoorbeeld de thematisering nog niet helemaal klaar. Daarnaast moet de attractie nog aan diverse technische controles en testritten onderworpen worden voordat TÜV Süd de attractie in maart goedkeurt. De bouw vorderde echter wel voorspoedig. De twee treinen zijn er in ieder geval ook klaar voor want afgelopen november had een plaatselijke graffitikunstenaar zijn laatste hand gelegd aan het beschilderen van de demonentreinen. In vijf weken tijd wist hij twee saaie grijze achtbaantreinen om te toveren in angstaanjagende demonen. En het resultaat mag er zijn!

In het themagebied ‘Transylvanie‘ kun je de nieuwe attractie tussen allerlei andere spannende attracties vinden. De Duitse Wing Coaster beslaat een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, is 772 meter lang, 40 meter hoog, behaalt snelheden van 100 km per uur, kent G-krachten van meer dan  4 en de achtbaan heeft het Duitse attractiepark als klap op de vuurpijl zo’n 15 miljoen euro gekost. Of het het waard is? Vast wel. Want tijdens de rit worden de bezoekers op de vleugel van de achtbaantreintjes meegenomen over het doldwaze circuit. Dat is op zich al een belevenis. En mochten er veel belangstellenden zijn; wanneer de attractie zijn volledige capaciteit van twee treinen benut, kunnen 1060 mensen per uur een ritje maken in de Vlucht van de Demonen. Let op: hiervoor moet je wel minstens tien jaar en tussen de 1,40 en 1,95 meter lang zijn.

Of het team van Rocky de Bever ook aanwezig is bij de opening van de achtbaan? We gaan het in ieder geval proberen. Houd daarom eind maart onze website goed in de gaten en wie weet verschijnt er wel een report over de opening van deze spectaculaire attractie. Daarnaast willen we ook proberen om foto’s, offridevideo’s en misschien wel een on-ride filmpje te maken! Maar voor nu moeten we het nog even doen met de gethematiseerde website van de attractie. Ook leuk.