Schoonmakers Disneyland Parijs leggen werk neer

disneyland_paris_logoRuim 60 schoonmakers van het Franse attractiepark Disneyland Parijs hebben uit onvrede over de werksituatie het werk neergelegd en zijn in staking gegaan. De medewerkers zijn ontevreden over de omstandigheden waarin zij de arbeid moeten verrichten en over de voorwaarden hiervan. Het attractiepark huurt het bedrijf Elior in voor de schoonmaak van het attractiepark maar dit bedrijf ligt onder vuur vanwege het verlies van sociale rechten en de slechte werkomstandigheden.

Werknemers zijn ook zeer ontevreden dat de directie weigert over de zaak te komen praten. Nu de schoonmakers zijn gaan staken heeft de directie wel een gesprek gepland met de stakers. De medewerkers hebben vuilnisbakken bij de ingang gelegd en hebben daarnaast papier gegooid over een groot gedeelte van het park.