ThrowbackSunday: Disneyland Parijs 2008 I

disneyland_paris_logoVandaag is het tijd voor het achtste deel van de wekelijkse rubriek ThrowbackSunday. Afgelopen keren waren Walibi World 2008, Gardaland 2005, Attractiepark Slagharen 2010, Walibi World 2010, Avonturenpark Hellendoorn 2012, Walibi Belgium 2013 en Walibi Holland 2013 aan de beurt. Vandaag gaan we terug naar Disneyland Parijs in 2008, naar tijden dat het park nog in betere staat verkeerde dan tegenwoordig het geval is. Lees snel verder voor een leuk verhaal en bekijk direct het bijbehorende beeldmateriaal!

Disneyland Parijs was in 2008 een vooraanstaand attractiepark in Europa. De bezoekerscijfers logen er niet om: 15,3 miljoen bezoekers liepen in 2008 door de poorten van het Franse attractiepark nabij Parijs. In 2008 bestond Disneyland Parijs vijftien jaar en dat werd destijds groots gevierd met vuurwerk, parades en versieringen in het park. We mogen ook niet vergeten dat het park vijf themagebieden en ook nog eens zeven hotels telt. Het was dus een behoorlijk paradepaardje wat attractieparken betreft. De bekendste attracties in het park zijn de achtbanen Big Thunder Mountain en Space Mountain. Deze attracties zijn ook terug te vinden in onze fotocollectie en op de filmpjes.

Kortom: een bezoekje aan Disneyland Parijs is voor veel mensen een magische mijlpaal in het leven. Er word door heel veel kinderen, en stiekem ook door volwassenen, naar dit moment toegeleefd. Veel mensen die Disneyland Parijs hebben bezocht deden dit niet vanwege de vele attracties maar vanwege de sfeer die in het park hangt. De wondere wereld van Disney komt nergens in Europa zo goed tot zijn recht. Ervaar een klein beetje van deze magie via onze foto’s en filmpjes. En kijk alvast uit naar het tweede deel van ThrowbackSunday volgende week, want dan wordt deel II van Disneyland Parijs uit 2008 behandeld.