Cirque du Soleil naar PortAventura

250px-PortAventura_Logo.svgDankzij een bijzondere samenwerking tussen het Spaanse attractiepark PortAventura en het Canadese circus Cirque du Soleil kan men komende zomer de show ‘Kooza’ bewonderen in PortAventura. Dit meldt PortAventura op haar eigen website. Er gingen enkele jaren geleden al geruchten dat het Canadese circusgezelschap Disneyland Parijs aan zou doen. Disney World in Florida heeft namelijk ook een eigen Cirque du Soleil theater. Maar blijkbaar was PortAventura toch geliefder bij de Canadezen. Kijk snel verder voor een kleine impressie van de show!

Het Canadese Cirque du Soleil heeft haar thuisbasis in Montreal. Cirque du Soleil bestaat al sinds 1984 en is momenteel wereldleider op het gebied van circus- en entertainmentshows. Cirque du Soleil doet regelmatig wereldsteden als Moskou en New York aan. En wereldwijd wist het circusgezelschap al miljoenen bezoekers te trekken. Ook komt het gezelschap regelmatig naar Nederland. Zo staat Cirque du Soleil van 13 maart tot 13 april met haar tent op het parkeerterrein bij de Arena in Amsterdam.

De show Kooza draait al sinds 2007 en heeft inmiddels ruim vier miljoen bezoekers getrokken. Kooza vertelt het verhaal van de Onschuldige, een eenzame ziel die op zoek is naar zijn plek in deze wereld. De show is een combinatie van acrobatie en clownerie en speelt zich af in een doldwaas koninkrijk vol komische karakters. Tijdens zijn reis ontmoet de Onschuldige vele wezentjes; van koning tot hond. De show moet, naar eigen zeggen, een spectaculair circusoptreden voor het hele gezin worden. Per dag is er voor 2400 bezoekers de mogelijkheid om naar Kooza te kijken. Tot wanneer Kooza nog zal draaien is nog niet bekend.