Aqua Bella beste van de wereld

dolfinarium_logo_2Vannacht heeft in Orlando, Florida (V.S.) de nieuwe voorstelling van het Dolfinarium ‘Aqua Bella’ de hoogste onderscheiding ter wereld in dierentuinwereld en attractiebranche ontvangen: de Brass Ring Award. Het Dolfinarium was samen met dierenpark Bush Gardens uit Williamsburg (V.S.) genomineerd in de categorie  ‘Live Entertainment Excellence’ (Best Overall Production: Budget of $400,001 – $700,000).
Aqua Bella ging in mei in première en ontving in zes maanden tijd al meer dan een half miljoen bezoekers. In de voorstelling met dolfijnen wordt het wereldwijde afvalprobleem bespreekbaar gemaakt. Afval in de oceanen is een van de grootste bedreigingen voor zee(zoog)dieren. Middels belevingseducatie stipt het Dolfinarium dit thema aan bij de gasten. De boodschap van moeder aarde, die verschijnt in de voorstelling, is glashelder: de wereld is mooi, maar ook kwetsbaar. Daar moeten we zuinig op zijn! Het verhaal wordt ondersteund door audiovisuele hoogstandjes (waaronder 3D video mapping op zeven reusachtige schermen). Aan de voorstelling is ruim twee jaar gewerkt met experts uit binnen- en buitenland.

Aqua Bella te zien tijdens kerstvakantie
Bezoekers moeten nog even geduld hebben om de bekroonde voorstelling te bewonderen. Het Dolfinarium opent in de Kerstvakantie weer haar deuren. Dan zal ook Aqua Bella te zien zijn.