Europa-Park organiseert wederom Duitslands grootste Winterwonderland

Logo Europa ParkVan 23 november tot en met 6 januari 2014 (m.u.v. 24 en 25 december) is Duitslands grootste attractiepark weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Er zijn naast de bekende attracties vele extra winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Maar er zijn ook volop shows die passen bij deze tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. Ook is er dit jaar een exclusieve tentoonstelling over de Beatles met originele items van the Fab Four uit Liverpool.

Een winters avontuur door 13 Europese landen
Het thema van Europa-Park is ….. Europa. In het park zijn dertien Europese landen nagebouwd. In elk land zijn de attracties geopend, vanzelfsprekend zijn waterattracties en buiten-achtbanen als Silver Star, Wodan en ‘blue fire’ gesloten.  Maar er zijn daarnaast nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Hier kan men ook een ritje maken op een van de vier overgebleven saloncarrousels ter wereld, de ‘Eden Palladium’.

Een ‘lekkere’ winter
Je loopt in Europa-Park niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur  van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein en andere lekkernijen.  Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 dennenbomen, tientallen kampvuren en talloze versieringen zorgen voor een echte wintersfeer. Het Duitse themagebied biedt onderdak aan een echte kerstmarkt en in het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’. In Portugal staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Bij Slot Balthasar is dit jaar voor het eerst een middeleeuwse Christkindl-markt.

Fantastische wintershows
Europa-Park staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.  In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, de verloren pinguin’ en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Vergeet zeker niet de lichtjesparade die elk avond door het park trekt te bekijken. In de 4D-bioscoop gaat deze winter een film over ‘Arthur’ in première, een opwarmertje voor de indoor-attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’ die in 2014 zal openen.

Expositie “Please Please Me”
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is deze winter een tentoonstelling te zien over de Beatles. Precies 50 jaar na het verschijnen van het eerste album ‘Please Please Me’ staat de meest invloedrijke band van de popgeschiedenis centraal in een Europa-Park-expositie. Deze expositie, welke met medewerking van Bernhard Paul, directeur van Circus Roncalli en groot verzamelaar van Beatles-memorabilia tot stand is gekomen, is gratis te bezoeken. Er zijn onder andere originele kledingstukken van the Fab Four te zien.

Overnachten in winterse sferen
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen  gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Een arrangement voor twee volwassenen en twee kinderen (4-11 jaar) bestaande uit een overnachting  met een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief twee dagen toegang tot het park, is er deze winteropenstelling al vanaf 435 Euro. Reserveren kan via www.europapark.de. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort. Eenzelfde pakket kost dan 334 Euro.

Algemene informatie
Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 33, kinderen van 4-11 jaar betalen € 28,50. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 23 november 2013 tot en met 6 januari 2014 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.