Vakjury roept Europa-Park opnieuw uit tot beste attractiepark van Europa

Logo Europa ParkJaarlijks vraagt het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ aan pretparkexperts en –fans over de gehele wereld om punten te geven aan de beste attracties en parken. Vorige week is de uitslag van dit jaar bekend gemaakt: Europa-Park behoort wederom tot een van de beste attractieparken ter wereld. In de wereldranglijst neemt het park, evenals in 2012, een tweede plaats in én is daarmee opnieuw uitgeroepen tot het beste attractiepark van Europa.

Voor de 16e keer verdeelde het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ afgelopen week de Golden Ticket Awards. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen werd geraadpleegd om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen. Cedar Point in Sandusky, Ohio werd uitgeroepen tot beste park ter wereld. Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, ontving de Award voor tweede beste attractiepark ter wereld. Vorig jaar eindigde Europa-Park ook al als tweede. Het park verdedigt daarmee opnieuw de titel van beste Europese attractiepark.  In de top tien stond verder geen enkel Europees park.

EP10_Island_blue_fire_03

Naast ‘Amusement Today’ verkoos Tripadvisor, de grootste beoordelingssite ter wereld, enkele maanden geleden Europa-Park ook tot tweede beste park ter wereld én beste park van Europa. Ook van het in Nederland en België bekende Zoover ontving Europa-Park begin dit jaar de award voor beste Europese attractiepark. Parkbezoekers gaven op deze beoordelingssite Europa-Park het hoogste punt van alle attractieparken in Europa.