Wereldrecordpoging door Guido de Brès en Walibi Holland met André Kuipers

Walibi Holland LogoOp vrijdag 27 september 2013 proberen 1.850 leerlingen van scholengemeenschap Guido de Brès uit Amersfoort in Walibi Holland het wereldrecord ‘largest educational field trip’, de grootste educatieve schoolreis, te verbreken onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland. Astronaut André Kuipers verzorgt een interactieve natuurkundeles, waardoor de schoolreis een educatief tintje krijgt.

Guido de Brès
Vanwege het 50-jarig bestaan van Guido de Brès worden er in de maand september verschillende activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 27 september wordt het jubileum afgesloten met een schoolreis naar Walibi Holland waar 1.850 leerlingen en 200 docenten samen met het attractiepark het wereldrecord grootste educatieve schoolreis proberen te verbreken. Het officiële record voor het de grootste educatieve schoolreis ter wereld in het Guinness Book of Records staat op 1.192 leerlingen en is gevestigd in 2008. Met de komst van Guido de Brès op vrijdag 27 september wordt dat record dus ruim overtroffen.

André Kuipers
Astronaut André Kuipers verzorgt een natuurkundeles waar de koppeling tussen theorie en praktijk wordt gemaakt. Naast de beroemde ruimtereis zal André Kuipers ook ingaan op natuurkundige begrippen als zwaartekracht en G-krachten en de koppeling maken met attracties als Goliath en Space Shot. Na de natuurkundeles kunnen de leerlingen deze krachten ook daadwerkelijk zelf gaan ervaren in deze attracties. Vanuit Guiness World Records is er een jurylid aanwezig die direct na de wereldrecordpoging zal bevestigen of het record is gevestigd.