Walibi Holland dient bouwvergunning voor Xpress in

Walibi Holland LogoWalibi Holland heeft bij de gemeente Dronten een omgevingsvergunning aangevraagd voor de aanstaande verbouwing van de achtbaan Xpress. Dat bleek uit de officiële publicaties van de gemeente Dronten. De officiële aanvraag luidt: ‘Spijkweg 30 Biddinghuizen, bouwen van een overkapping over de loopbrug, het station en een gedeelte van de baan. (Xpress)’. Dit houdt waarschijnlijk in dat de Xpress vanaf volgend jaar een overdekt wachtgedeelte zal gaan hebben en dat daarnaast ook een gedeelte van de baan overdekt zal zijn.

Er wordt aangenomen dat dit de gedeelten rond de lancering betreft en het uitrij-gedeelte net voor de remmen naar het station toe. Ongetwijfeld zullen er de komende tijd meer details bekend worden gemaakt, en kunnen we ons na dit seizoen gaan opmaken voor regelmatige bouwupdates vanuit Walibi Holland.