Six Flags Great Adventure bouwt hoogste vrijevaltoren ter wereld

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svgHet Amerikaanse attractiepark Six Flags Great Adventure zal in 2014 de hoogste vrijevaltoren ter wereld gaan openen. De Zumanjaro: Drop of Doom, zoals de attractie gaat heten, wordt tegen de achtbaan Kingda Ka aan geplaatst. De attractie bestaat uit drie naast elkaar geplaatste torens die een hoogte van 126 meter gaan krijgen. Tijdens de val bereikt het wagentje snelheden van 144 kilometer per uur.

De introductie van de Zumanjaro: Drop of Doom betekent ook meteen het einde voor de houten achtbaan Rolling Thunder. Deze achtbaan uit 1979 voldoet volgens Six Flags niet meer aan de eisen en wordt gesloopt om plaats te maken voor bouwwerkzaamheden. Bekijk na de klik nog een aantal nieuwe afbeeldingen van de Zumanjaro: Drop of Doom.