Rocky de Bever in Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn logoOp dinsdag 27 augustus heeft het team van Rocky de Bever een bezoek gebracht aan het idyllische Avonturenpark Hellendoorn. Bij het woord Hellendoorn denken veel mensen direct al aan het pretparkje dat zich sinds 1978 in de Overijsselse bossen verstopt heeft. In de volksmond is het park simpelweg beter bekend als Hellendoorn. Vaak wordt er vergeten dat er ook daadwerkelijk nog een dorp naast ligt dat Hellendoorn heet. Sinds dit jaar is het park uitgebreid met een waterpark

Algemene indruk
Mooi afgewerkt, verzorgd, netjes, schoon, uitnodigend, voor elk wat wils en knus. Dat zijn de woorden die wij goed vinden passen bij Avonturenpark Hellendoorn. Speciaal voor de allerkleinsten was er een gedeelte van het park gevuld met kinderattracties: Dreumesland. De wat grotere kinderen konden zich naar hartenlust vermaken in de grote speeltuinen terwijl de ouders op het terras aan genoten van een kopje koffie. Voor durfals waren er attracties als de Vekoma-achtbaan Tornado, een Topspin en een Enterprise. Laatste twee attracties zijn beiden gebouwd door de Duitse firma Huss.  De mooiste attractie vonden wij de Rapid River genaamd: ‘Sungai Kalimantan‘.

Kinderparadijs
Het is algemeen bekend dat Avonturenpark Hellendoorn geen paradijs is voor thrillseekers. Het park richt zich voornamelijk op kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Die kunnen helemaal losgaan in het gedeelte Dreumesland. Daar staan kinderattracties zoals een draaimolen, vliegtuigjes, ballenbak, zwanenmolen, klein reuzenrad en een truckersbaan. Het is een waar paradijs voor kinderen. Alle attracties zien er stuk voor stuk goed uit en ze zijn mooi onderhouden.

Familiepret
Voor de rest staan er in het park gezinsattracties als een zweefmolen, schommelschip, monorail, oldtimers en een hele grote glijbaan waar je op rieten matjes vanaf kan zoeven. Ook is er de achtbaan Donderstenen, een pas vernieuwde rondvaart genaamd ‘The Jungle Monster’ en een dinosaurusmonorail waarbij je zelf moet trappen. Ouders met wat grotere kinderen zullen attracties als de Sungai Kalimantan en de Wild Waterval weten te waarderen. De eerste attractie stamt uit 1997 en is erg mooi onderhouden. Het is tevens de langste Rapid River van Nederland: 480 meter lang. De Wild Waterval is in 1982 gebouwd en is daarmee de oudste boomstamattractie van Nederland. Wat opviel bij beide waterattracties was dat het water heel erg schoon was. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer in attractieparken.

Voor de echte durfals
Voor bezoekers met wat meer lef, zoals wij, zijn er attracties zoals de Topspin en de Enterprise. Beide attracties zijn fijn om te doen maar de programma’s zijn niet al te lang. Het is ons een vraag waarom dat zo geregeld is, het is immers bijna nooit druk in het park dus een rondje of twee extra zou toch geen probleem moeten zijn? De Discovery Club is ook een leuke attractie. Met vier personen tegelijk zit je in een wagentje. Iedereen heeft zijn eigen laserpistool waarmee er op doelen geschoten kan worden. Diegene die de meeste doelen raakt krijgt de hoogste score.

Hellendoorn heeft ook een achtbaan in het donker: de Rioolrat. De ingang van deze attractie zijn prachtig gethematiseerd, alsof je ook daadwerkelijk afdaalt naar het ondergrondse riool. De achtbaan zelf is in feite een juniorcoaster, in 1996 gebouwd door Vekoma. De baan is 305 meter lang en het treintje behaalt een maximale snelheid van 35 km p/u. Tot slot is er nog een achtbaan die over de kop gaat: de Tornado. Deze achtbaan bevat twee inversies, staat sinds 1990 in het park en is ook gebouwd door het Nederlandse Vekoma. Het bijzondere aan deze achtbaan is dat het park het originele treintje nog gebruikt. De trein is dus al meer dan twintig jaar oud! Maar hij doet het nog prima.

Springen van 18 meter
Sinds 29 juni is er in Avonturenpark Hellendoorn ook een stuntshow te zien. In de Highdive Stuntshow voeren een aantal piraten ingewikkelde stunts en sprongen uit vanaf piepkleine springplateaus. Het hoogste springplateau bevindt zich op 18 meter hoogte. De stuntmannen en de stuntvrouw komen na een serie salto’s en schroeven terecht in een zwembad. Dit bad is 10 meter in doorsnee en 3 meter diep. Wij waren erg onder de indruk van de show en raden mensen aan om hem te gaan bekijken. De show is nog tot en met 1 september gratis te bezichtigen en wordt tweemaal per dag opgevoerd.

Eindoordeel
Na een dagje vertoefd te hebben in het attractiepark kunnen we zeggen dat wij ons vermaakt hebben, maar het park doet het bij het jongere publiek waarschijnlijk beter dan bij de volwassenen. We hebben tijdens ons bezoek ook enkel gezinnen gezien, stelletjes zonder kinderen hebben we niet gespot. Echte thrillrides en grote achtbanen zijn hier niet aanwezig maar dat hoeft van ons ook niet, het is er simpelweg gewoon niet het park voor. De sfeer is gemoedelijk en rustig en dus niet geschikt om de thrillseekers onder ons te pleasen. Het park zag er echter wel goed en netjes uit en mede daarom geven wij het park een 7,5. Tijdens ons bezoek was er geen tijd om het Aquaventura-gedeelte uit te proberen maar dat komt vast een volgende keer aan bod!