Heide Park presenteert Wing Coaster voor 2014

HEIDE PARK Generic Logo Outline AWHet Duitse attractiepark Heide Park opent in 2014 een nieuwe Wing Coaster van Bolliger en Mabillard. Met die boodschap kwam Heide Park vandaag naar buiten. De nieuwe achtbaan wordt 772 meter lang en bereikt snelheden van 100 kilometer per uur en gaat hoogtes bereiken van 40 meter. Iedere rit gaat ongeveer drie minuten duren. Volgens Thorsten Berward, Project Manager bij Heide Park, staat er in Duitsland geen enkele vergelijkbare achtbaan en hij denkt dat deze achtbaan zelfs voor de echte fans een unieke ervaring gaat worden. Het gehele project kost zo’n 15 miljoen euro.

Vanaf de liftheuvel start de rit met een halve looping, waarna de trein door een 360-graden bocht gaat en vliegt vervolgens door een 90-graden bocht langs een grote muur. Bezoekers die de nieuwe Wing Coaster bezoeken zullen tijdens het ritje geen seconde rust krijgen, beschrijft Berwald het baanverloop. Je wordt met een vier keer zo harde kracht in je stoel geperst. Van dit achtbaantype zijn er slechts acht op de hele wereld, en maar twee achtbanen in Europa.

“We willen onze gasten een unieke ervaring laten beleven en daarom investeren wij 15.000.000 euro voor de eerste Wing Coaster van Duitsland.”, zegt Sabrina de Carvalho van Heide Park. “Dit is de grootste investering in onze 35 jarige parkgeschiedenis.” De Wing Coaster wordt gebouwd in het themagebied ‘Transsylvanië’ op een oppervlakte van ruim 13.000 vierkante meter. In het najaar worden de achtbaantreinen afgeleverd, waarna de eerste testritten nog voor het begin van 2014 kunnen beginnen.