Kind van zes raakt ernstig gewond na ritje in achtbaan

indexlogoEen zesjarig kind is ernstig gewond geraakt in de achtbaan Speedy Conzales in het Franse attractiepark l’Ile des Loisirs. Dat meldt het RMC. Volgens deze website dienen kinderen minimaal vijf jaar oud te zijn om zelfstandig een ritje in deze Big Apple achtbaan te mogen maken. Het kind voldeed hier aan met zijn zes jaar, maar toch ging het vreselijk mis. Volgens de eerste berichten merkte de operator tijdens de eerste ronde op dat het kind niet meer te zien was, en stelde de noodprocedure in werking.

Nadat de achtbaan tot stilstand is gekomen zag de operator dat het kind bewusteloos in het karretje lag. Hierop werden de hulpdiensten ingeroepen die het kind naar het ziekenhuis van Sete brachten, maar de verwondingen waren dermate ernstig dat het kind al snel werd overgebracht naar het ziekenhuis van Montpellier.

Volgens de eerste berichten zou het kind in slaap zijn gevallen tijdens de rit waardoor hij tegen een ondersteuning van de achtbaan is gekomen. De jongen hield zwaar hersenletsel over aan het voorval.

Hoewel het definitieve onderzoek nog niet is afgerond liet de politie wel weten dat de operator van de attractie geen blaam treft, en dan ook niet vervolgd zal gaan worden. Het onderzoek is nog niet afgerond waardoor de achtbaan voorlopig nog gesloten zal blijven voor nader onderzoek.