Slagharen wordt Gameland kids

Slagharen Logo 50 JaarOp 22 & 23 juni 2013 is het voor alle Nederlandse gamers verzamelen geblazen in Slagharen. Gedurende 2 dagen wordt het pretpark dan omgetoverd tot Gameland Kids. Gamers kunnen dan in Slagharen terecht voor de nieuwste games en laatste snufjes uit de gamewereld.

De bekendste gameproducenten en computerfabrikanten slaan hun tenten op op het domein van Slagharen en laten de gamers proeven van hun nieuwste producten en technologieën. Gamers kunnen genieten van de attracties van Slagharen én tegelijkertijd ondergedompeld worden in de laatste gametrends.  De organisatie van Gameland Kids is in handen van Steven Leunens en Wouter Van Hauwermeiren. Leunens: “Nadat we reeds twee succesvolle Gameland evenementen achter de rug hadden in Bobbejaanland (BE) was het voor ons een logische stap de uitbreiding naar Nederland te zoeken. Het concept van Gameland Kids is uniek in de Benelux en wordt een niet te missen evenement voor elke gameliefhebber. Omdat we het evenement nauw willen laten aansluiten bij het park, kozen we voor een iets andere insteek dan in België en richten we ons vooral op de allerkleinste gamers maar ook de ouders die hun begeleiden. Zo hebben we enkele leuke fantastische titels zoals Just Dance 4 (Ubisoft), Nintendo Land (Nintendo) en Skylanders (Activision), maar bieden we de oudere gamers ook een hele Retro Gaming Arena aan. Tot slot kan je ook kiezen voor een Gameland arrangement, waar je het hele weekend in een omgeving kan overnachten die helemaal in het teken van het evenement staat.”

Publishers
Angelique Klar, directeur van Attractie- en Vakantiepark Slagharen, is erg enthousiast. “Wij zijn voortdurend op zoek naar thema’s en onderwerpen die aansluiten bij de leefwereld van ons doelpubliek. Games horen zeker thuis in dat rijtje. We toveren Slagharen gedurende één weekend dan ook met plezier om tot Gameland Kids en zo bouwen we ook mee voort aan het succesverhaal van Gameland in ons zusterpark Bobbejaanland.” Momenteel lopen er gesprekken met zowat elke grote gamepublisher en kunnen we al met trots enkele grote namen aankondigen zoals Nintendo, Ubisoft, Activision en Game Mania.