Walibi Belgium opzoek naar 400 medewerkers

Walibi Belgium Logo LiggendWalibi  Belgium  zoekt opnieuw kandidaten om 400  vacatures ingevuld te krijgen, want over 2 maanden gaan de deuren van het pretpark weer open .

De openstaande  vacatures zijn enorm gevarieerd. Meer dan 20 verschillende jobs  worden aangeboden: van parkingwachter, horecamedewerker of animatie, tot functies voor het onthaal, het onderhoud, en de verkoop. De wervingscampagne is al gestart. Alle seizoensarbeiders hebben tot 6 februari de tijd om te reageren, studenten daarentegen kunnen tot 20 februari solliciteren.

Aanwerven op  een andere manier
Een klassieke CV versturen volstaat niet meer. Walibi is op zoek naar talenten door het gedrag en de houding van elke kandidaat actief te observeren.  Walibi  organiseert  hiervoor een creatieve jobdag. De bedoeling is  dat de verschillende kandidaten aan diverse workshops deelnemen. Op die manier worden hun motivatie en hun kwaliteiten getest. Walibi wil vooral gedreven, trouwe en  verantwoordelijke  medewerkers vinden die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. Deze aanwervingsmethode is sinds 2011 in voege en heeft zijn sporen al verdiend. ‘‘De eerste prioriteit  van elke medewerker is de klantentevredenheid hoog houden’’, aldus Fabienne  Guaglione, directeur Human Resources.  Bovendien hebben tweetalige kandidaten (Frans/Nederlands)  steeds een stapje voor. Daarnaast  is  een actieve kennis  van het Engels uiteraard een pluspunt.

Foto aanwerving Walibi

In de  praktijk
Elk jaar zijn er ongeveer 800 in te vullen vacatures voor seizoensarbeiders en studenten. Dit jaar werft Walibi  50% nieuwe medewerkers aan. De andere helft zijn trouwe medewerkers die elk jaar opnieuw terugkeren naar Walibi.

Een  opleiding op  maat
De geselecteerde personen  worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 4 dagen durende opleiding georganiseerd in samenwerking met ‘‘Le Forem’’ en haar afdeling Toerisme. De doelstelling van deze opleiding is om de kennis van toekomstige medewerkers te verbeteren in de toeristische  sector.  De opleiding is  interactief en wisselt  theoretische  oefeningen af met meer praktische, realiteitsgebonden oefeningen. Deze opleiding heeft als doel de waarden van de muzikale leefwereld van Walibi mee te geven : durf, moderniteit en kwaliteit.