Europa-Park brengt in 2013 zes nieuwe Grimm-sprookjes tot leven

Logo Europa ParkIn 2013 voegt Europa-Park aan het ongekende aanbod van meer dan 100 attracties en shows enkele sprookjesachtige nieuwtjes toe. Verschenen er de afgelopen jaren een paar nieuwe achtbanen in het park, dit jaar worden de allerkleinsten verrast. In het Sprookjesbos zullen exact 200 jaar na het verschijnen van de eerste Grimm-uitgave, maar liefst zes nieuwe verhalen van de sprookjesschrijvende gebroeders tot leven komen.  Bezoekers van de 4D-bioscoop kunnen daarnaast in een nieuwe ambiance de avonturen op het witte doek beleven. Voor de zakelijke gast zal er tenslotte een nieuw Confertainment Center verrijzen.

In het Sprookjesbos van Europa-Park kun je sinds enkele jaren de gebroeders Grimm in hun bibliotheek aan het werk zien. In de omliggende gebouwen komen hun verhalen tot leven. De bestaande bewoners Hans en Grietje, Doornroosje en Vrouw Holle krijgen in 2013 gezelschap van zes andere sprookjesfiguren. Er ontstaat aan de oevers van riviertje ‘Alte Elz’ een echt Grimm-dorp waar ook Raponsje, Dokter Alwetend, de Gouden Gans, Assepoester, het Dappere Snijdertje en de figuren uit Ezeltje-strek-je, Tafeltje-dek-je, Knuppel-uit-de-zak zich snel thuis zullen voelen.

Vanaf dit seizoen zijn de  avonturen van mascotte Euromaus in 4D op het witte doek te volgen vanuit een compleet nieuwe bioscoopzaal. Men waant zich dan in een Franse cinema van begin 1900. De zaal is o.a. voorzien van nieuwe pluche stoelen met extra comfort.

Maerchenwald_Gartenzwerg

Terug naar die tijd gaan we ook in het nieuwe Confertainment Center bij de hoofdingang. In deze locatie voor bedrijfsfeesten en –evenementen krijgt een van de laatste vier salon-carrousels ter wereld zijn plekje. De “Eden Palladium” is in 1909 in Frankrijk gebouwd en heeft ook een aantal jaren in Nederland zijn rondjes gedraaid. De afgelopen maanden is de carrousel met zijn rijke decoraties in oude luister hersteld. De Nederlandstalige teksten “verboden te roken” zijn daarbij bewaard gebleven. In het Center wordt ook een oude spiegeltent geplaatst en daarmee beschikt Europa-Park over een evenement-locatie in nostalgische kermissferen.

Europa-Park is het grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling. Het opent dit jaar de poorten op 23 maart en sluit deze weer op 3 november. Op 23 november gaat de winteropenstelling van start, tot en met 6 januari 2014. Meer informatie op www.europapark.de