Hals-über-Kopf en Volldampf getest

Logo Erlebnispark TripsdrillOp maandag 27 september 2021 zette Rocky de Bever richting het Duitse Cleebronn. Want daar wachtten 2 achtbanen op ons in het pretpark Tripsdrill. Tripsdrill is het oudste attractiepark van Duitsland. In 1929 begonnen met een glijbaan in een oude molen. Tegenwoordig een groot park met meer dan 100 attracties. In juni 2020 kwamen daar 2 nieuwe achtbanen bij: Hals-über-Kopf en Volldampf. Helaas kwamen we er vanwege de coronamaatregelen niet aan toe om de achtbanen eerder te proberen. Maar het lange wachten werd beloond…

Hals-über-Kopf

Specificaties

Deze suspended thrill coaster is de extreemste, nieuwe achtbaan. Het is een hangende achtbaan van Vekoma. Bijzonder aan deze achtbaan is dat er alleen een heupbeugel in zit, terwijl de achtbaan 3 keer over de kop gaat. De track is 800 meter lang en 30 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 80 kilometer per uur. Op de baan kunnen maximaal 2 treinen met elk 10 karretjes rijden. Per trein is er plaats voor 20 personen. De maximale capaciteit per uur ligt op 800 personen per uur. Je moet minstens 1,20 meter lang zijn om mee te kunnen.

Review

Om 9.00 uur opende Tripsdrill en als eerste bezochten we Hals-über-Kopf. De ingang van de wachtrij was even zoeken en de wachtrij zelf is best lang. Gelukkig voor ons stond er niemand in. Eenmaal in het station zagen we dat de binnenkant nog niet helemaal af was. Het station wordt nog ingericht als een Duits pension. Grappig is dat Volldampf door het dak van het station van Hals-über-Kopf rijdt! Hals-über-Kopf zelf is mega soepel! De elementen die je onderweg tegenkomt zijn ook top. Deze achtbaan vinden we bijna net zo goed als Karacho.

Volldampf

Specificaties

Voldampf betekent ‘op stoom’. Het is een familieachtbaan van Vekoma. Bijzonder aan deze achtbaan is dat je eerst achteruit, daarna vooruit en daarna weer achteruit gaat. De track is 500 meter lang en 22 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Op de baan staat 1 trein met 10 karretjes. Per trein is er plaats voor 20 personen. Achterop de trein zit een grappige geit. De maximale capaciteit per uur ligt op 500 personen per uur. Je moet minstens 0,95 meter lang zijn om mee te kunnen.

Review

Kort na Hals-über-Kopf was Volldampf aan de beurt. Beide achtbanen liggen in hetzelfde, nieuwe themagebied. Wanneer je door de hoofdingang komt, ga je linksaf. Langs de grote molen met de glijbaan en dan kom je vanzelf bij dit gebied uit. Volldampf vinden wij de grappigste van de 2 achtbanen. Vooral de aandoenlijke geit op het achterste wagentje maakt de achtbaan typisch Tripsdrill. Het ritverloop is heel erg soepel, zowel vooruit als achteruit. Het station en de onride muziek maken de familiebeleving helemaal af. Wat een mooie achtbaan is dit!

Video

Fotoalbum