Slagharen opent Attractiepark en Pioneer Express 63

Logo SlagharenZaterdag 22 mei opende algemeen directeur Dave Storm de poort van Attractiepark Slagharen op feestelijke wijze. Dit deed hij samen met Bouwe en  Henric Bemboom, de kinderen van oprichter Henk Bemboom. Daarmee zet het Overijsselse pretpark een traditie voort. Want in 1963 ging het park ook in het Pinksterweekend open, onder toeziend oog van Henk Bemboom. Slagharen greep de gelegenheid ook aan om de vernieuwde monorail te openen onder de naam: Pioneer Express 63. Een verwijzing naar het openingsjaar 1963.

Pioneer Express 63: historie dichtbij

Geïnspireerd door het verleden, heeft Slagharen de monorail tot Pioneer Express 63 omgedoopt. Zo wordt Slagharens oprichter Henk Bemboom geëerd. Zoon Bouwe Bemboom maakte als machinist het eerste ritje in de Pioneer Express. Pioneer Express 63 maakt een route langs het oude kantoor van Bemboom Senior, waar tal van geheimen liggen opgeslagen. Onderweg maakt de van buiten gerestylede monorail de bekende tocht door het park. Eenmaal in de tunnels worden de gasten geïnspireerd met prachtige prenten en audiofragmenten uit het verleden. Bouwe Bemboom: “Wat een eer is het om hier vandaag met de familie samen te zijn. Het is prachtig om te zien dat het erfgoed in goede handen is. Dat ik het eerste ritje in Pioneer Express 63 heb mogen besturen, kan ik toevoegen aan mijn overvolle boek met Slagharen herinneringen.”

4000 ledlampen

Dave Storm spreekt zich uit: “Net als in 2020 leek de vooraf geplande openingsdatum voor 2021 niet vanzelfsprekend. Nu is de tijd aangebroken gelukkig ook weer samen plezier te maken in ons attractiepark.” Naast de Pioneer Express 63, heeft Slagharen nog meer vernieuwd in het park. Veel attracties hebben onderhoud gehad. Bijvoorbeeld paardenmolen gallopers. Deze attractie werd volledig uit elkaar gehaald en onder andere voorzien van 4000 nieuwe ledlampen. Parkmascottes Randy en Rosie kunnen hun geluk niet op. Want hun accommodatie, de molen achterin het park, kreeg ook een grote opknapbeurt.

Foto’s