Walibi Belgium noemt nieuwe achtbaan Konda

Walibi BelgiumDe nieuwe achtbaan van Walibi Belgium krijgt de naam Konda. Dit maakte het Belgische pretpark vandaag, 23 december 2020, bekend in een video op YouTube. 18 december 2020, het attractiepark nog een video naar buiten waarin je de eerste testrit van de nieuwe megacoaster ziet.

Legende

In de video wordt gesproken over een legende. De legende vertelt dat er 5000 jaar geleden een groot monster uit de kern van de aarde kwam. Een verschrikkelijk wezen, volgens de tekening in de video met een slangachtig lijf.. Het beest zou de Afrikaanse dorpen en hun inheemse stammen terroriseren. De 30 seconden durende video sluit af met: is hij terug? Konda wordt de snelste en hoogste achtbaan van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Je vindt de megacoaster vanaf seizoen 2021 in een nieuw, Afrikaans themagebied naast Exotic World. De treintjes zijn gethematiseerd als slangen.

1,2 kilometer lang

De achtbaan heeft een lifthill van 50 meter hoog in een hoek van 45 graden. Daarna volgt een gedraaide drop van 80 graden naar beneden. Hierbij behaalt de achtbaan een snelheid tussen de 113 en 115 kilometer per uur! De coaster is 1200 meter lang en de rit zal 90 seconden duren. Er zijn 2 treinen waarin 24 mensen passen, goed voor een capaciteit van 1080 personen per uur. 22 juni 2017 maakte Walibi Belgium bekend dat er 100 miljoen euro in het park geïnvesteerd wordt. 15 november 2018 maakte Intamin bekend dat zij de achtbaan in Walibi Belgium gaan bouwen.