Movie Park Germany presenteert thema nieuwe achtbaan

Movie Park Germany logoVandaag, 3 december 2020, presenteerde Movie Park Germany het thema van de nieuwe achtbaan. De multi dimension coaster ‘Movie Park Stuidos’ staat in het teken van Hollywood. De achtbaan opent in het voorjaar van 2021, wanneer het Duitse attractiepark haar 25ste verjaardag viert. De coaster wordt gebouwd door Intamin. Diverse partners zoals P&P Projects, IMAscore en Leisure Expert Group werken mee aan het project. Ook bevat de achtbaan veel special effects.

Over Movie Park Studios

Zoals op de sfeerimpressie hieronder te zien is, wordt de entree gebaseerd op een grote filmstudio. Het station krijgt een Art Deco tintje. In het persbericht van Movie Park lezen we dat de attractie een preshow krijgt. Tijdens de rit worden bezoekers meegenomen langs 12 diverse filmsets en scènes van bekende blockbusters. De achtbaan komt op de plek van de voormalige Ice Age attractie te staan. Die hal staat sinds eind 2016 leeg. Alleen tijdens Halloween was spookhuis Wrong Turn erin gevestigd. De baanlengte is 532 meter en de maximale snelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Tijdens de rit worden passagiers zowel vooruit als achteruit gelanceerd. Er zitten geen inversies in de baan, maar wel een platform dat 360 graden kan draaien.

Video

Foto’s